lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Läagesrapport

Publicerad 2011-08-27 17:00:58 i Allmänt

Rapport 1

Lasse är hemma igen!
Han har nu varit hemma i drygt en vecka. Skönt! När han kom hem var det inte mycket livslust i gubben, men efter ca 4 dagar så började det vända. Han åker tillbaks till Västerås 2 ggr i veckan för omläggning av foten. Jag var med en dag. Kan ju bara säga att det är tur att man tål se eh hel del...Summa summarum har dom nu totalt amputerat hela stortån, pektån samt en stor del av tramdynan under dessa två tår.
Första dagarna när han kom hem var det endast rullstol som gällde, men nu går han (får stödja på hälen) med hjälp av kryckor alt käpp.
Nu hoppas vi att det bara blir till det bättre. ♥

Rapport 2

6 månaderskoll!
I måndags var jag iväg till Uppsala, Akademiska Sjukhuset för en 6-månads koll. Nu blev det iof 7 månades koll då de haft semesterstängt. Alla värden var jättebra förutom att jag inte tar upp tillräckligt med B-vitamin. Så det får bli B-spruta varannan månad ist för som nu var tredje månad. Dietisten och jag var väl inte eniga i mitt val av måltider och vinintag. Men so what...så länge jag mår bra och går ner i vikt!!! Det är ju inte precis som om jag äter "fel saker" eller dricker mig berusad.  Det är heller ingen skillnad från det att jag var där för tre månader sedan; hade då en annan dietist som tyckte att allt var "lagom".
Ja, skit sak samma, läkaren var iaf jättenöjd (gått ner 54 kg = 6 BmI-enheter) och själv är jag mer än nöjd. Kan väl inte begära så mycket mer, eller?

Rapport 3

Glizz 13 veckor.
Som alla undrar...hur går det för den lilla fröken?!
Ja, vad skall man säga? Ena stunden världens underbaraste, ljuvligaste lilla valp för att i nästa stund vara världens bråkigaste, äckliga lilla hulligan!!!
Förra veckan var vi hos vetten och fick valpsprutan, där charmade hon alla, tur att hon var kopplad,annars hade hon blivit kidnappad.
Denna veckan har hon smitit från tomten två gånger, ätit upp en stor fet mus, grävt två fallgropar i trädgården, haft sönder en 50 liters säck med jord vilket det finns bildbevis på...





Vem? jag?...nä jag är oskyldig!:



Terra Vilmer är topp 1 just nu:






Sen kan man ju alltid rulla sig i nåt smaskens...










som visade sig vara en pinne...


Men jag kan även vara rätt söt när jag vill:


I profil:

From behind:


Och vallsstuket, det har jag:




Idag (lördag) fick vi besök av de goaste vännerna Görel och Lasse från Värmdö. Vi hade en kortis-kräftskiva! Goda mackor med en hel hög med färdigskalade kräftstjärtar. Mums så gott det var!
Våra hundar stängde vi in i hundgården, så Glizz skulle få träffa Jippie (BC 12,5 år) i lugn och ro. Jobbigt, jobbigt tyckte Guinezz, så det var ett fasligt gafflande i hundgården.
Men som jag alltid har sagt; BC:n är rasister!!! Glizz var inte ett dugg rädd eller avvaktande. Jippie var hur cool som helst, så snäll och tålmodig, vilket hon inte alltid är mot valpar. Förra veckan var vi inne i Sala och då träffade hon en pudel, en jack russel och en pyreneé: tur att man kunde gömma sig inder husses rullstol, tyckte Glizz! Men som sagt; lika barna leka bäst. Vädret var strålande så vi satt ute hela tiden, men jag mitt j-a nöt kom inte ens på tanken att ta ut kameran och ta kort. Så typiskt!

Ikväll blir det en kväll framför TVn, Friidrotts-VM har ju börjat. Men först skall grillen tändas för det skall bli grillad fläskfilé, potatisklyftor, beasås, gröna ärtor och ett STOORT glas RÖDVIN, (det du, dietisten).

That´s all friends....for this time!

See you

Glöm inte att vara rädda om varandra !!

Lena - Guinezz - Glizz

Lugn helg.

Publicerad 2011-08-14 22:14:10 i Allmänt

Efter en ganska stressig men trevlig vecka, hade ju folk här som hjälpte mig förberada Lasses hemkomst, bestämde jag att denna helg skulle jag ägna åt hundarna och mig själv.
I går lördag åkte vi ut till skogen och lekte. Jag vågar inte vara ute och gå längre sträckor i skogarna här. I veckan togs ytterligare en hund av en varg! Även om jag har har tre vuxna hundar så ses nog en liten valp som ett lämpligt byte om olyckan är framme.
Tänker inte gå in i debatten "varg eller icke varg", vet bara att det är skillnad på att vara djurägare i ett vargrikt område på landet jämte en storstad....

När vi kom hem gick jag en vända och ansade mina blommor; det märks att det börjar bli höst. Ganska mycket är utblommat, men några guldkorn finns det kvar:

Min efterlängtade Chokladblomma (doftar svagt choklad)



Mörka Solrosor:






Järnek:


Höstanemonen (en stor favorit) som precis börjat blomma.




Klängrosen som jag räddade från humlen:


Dess taggar är inte att leka med, jag lovar:




Söndagen började med lite träning av Glizz. Vi konsentrerar oss mycket på att det skall vara kul att lämna ifrån sig saker. Som jag tidigare nämt så hittar hon ALLT. Helst vill hon då sticka med bytet under den stora Jersminbusken. Men nu börjar hon fatta att det faktiskt kan löna sig att byta med matte. Så nu har hon även börjat inse att om matte kastar en sak lönar det sig att även KOMMA TILLBAKA MED SAKEN TILL MATTE! Me like. Början till apportering. ♥
Utöver detta har vi även börjat med LIGG från sittande. LillFia börjar fatta vad jag vill. Skönt att hon är mottaglig för godis, det gör inlärningen så mycket enklare.

Efter lite bus och en sovstund var det dags för:



Jag har låtit Frollicen ligga framme så den har blivit riktigt hård, då tar det lite längre tid att knapra i sig en bit. En riktigt bra muta/förstöelse för en liten valp när klorna skall klippas. Det går faktiskt bättre att klippa klor än att borsta henne. Borsten skall dödas....

När alla hundars klor är klippta så är det järnet runt tomten som gäller. Dom (Bezz, Raki o Guinezz) blir som galna. Glizz sätter sig på mina fötter och fattar ingenting...än!!! Snart är väl även hon med i deras tokiga befrielsedans!

Tänk; varje gång man skaffar en ny valp köper man nya fina leksaker...men vad är det dom älskar mest? Jo, en gammal petflaska!!! Lika poppis varje gång. Här kommer ett bildsvep på Glizz och hennes nya petflaska samt ytterligare en favvo; en bit björkbark:

 










I morgon är det måndag. Och jag har semester!!! Gud så skönt!!! Nu innebär det bara "lite" sovmorgon. Runt sex släpper jag ut hundarna på tomten för en snabb morgonkiss, sen går vi och lägger oss igen. Kl. åtta är det sen dags för frukost tycker ligan, men innan dess en liten skön gosstund i sängen med Guinezz och Glizz....

Och kanske, kanske får husse komma hem i morgon, det börjar bli lite tomt här hemma utan honom!

Ha en trevlig vecka där ute, men glöm inte att:

vara rädda om varandra !!!

Lena - Guinezz - Glizz

Uppdatering...

Publicerad 2011-08-11 21:10:03 i Allmänt

Tycker att min Lasse har haft nog med problem, men icke då. Nu har han fått göra en tredje operation. Om inte OM fanns så skulle alla problem han fått inte funnits;
OM han fått den röntgen han begärde i tid, hade op kanske kunnat undvikas...
OM läkaren inte sytt ihop på det klantiga sätt som gjordes, hade op inte behövts göras om...
MEN nu var en omoperation nödvändig. Första läkaren sa att HELA foten skulle bort....ändrade sig till att halva skulle bort!!!
Den andre läkaren sa: vi tar ju bara bort det som behövs!!! Du har ju tre friska tår kvar....
Ja, ja det är inte lätt att vara patient i dag. Nu är gubben iaf opererad och ligger på Västerås Regionsjukhus. Stortån och tån jämte den är bortopererade samt en bra bit under själva stortån. Hoppas nu att dom har "tagit bort" tillräkligt så han inte behöver op mer.
Han skulle fått komma hem till helgen, men nu vill de ha honom kvar så de kan lägga om och göra rent varje dag. De skall även pröva en ny penecilin. Förhoppningsvis kommer han hem på måndag.

Nu får han inte stödja på foten, utan skall sitta i rullstol. Detta har inneburit en hel del ommöblering här hemma. Mina underbara föräldrar, min faster med man har varit här några dagar och fixat och ordnat ♥♥ Lasse kan ju inte bo på övervåningen så ny sängplats har iordningställts. En ramp vid entreén är byggd.



Detta har ju även inneburit andra problem. Vi har ju lilla Glizz som skulle varit hemma med husse när jag började jobba. Nu går ju inte det, så hon har fått följa med  mig till jobbet. Det har gått otroligt bra. Trots att jag jobbar i ett kontorslandskap är hon otroligt lugn och fin. Det är ju fortfarande semestertider så det har bara varit 5-10 personer som jobbat dessa två och en halv veckor. Nu har jag en och halv veckas semester och sen får vi se hur vi skall lösa det. Hoppas hon kan följa med mig tills hon blir så stor att hon inte kommer igenom fårstängslet...



Idag var första dagen utan regn på hela veckan. Min första semesterdag! Då bestämde jag att nu måste jag se lite vatten, har ju inte varit till nån strand på hela sommaren.
Tog G:na (Guinezz och Glizz) med mig, åkte och köpte en sallad och drog i väg till Ön, en härlig ö i Dalälven där man kan ha med sig hundarna. Det var första gången för lilla Glizz och hon tyckte det var helkul. Inget simmande dock, men lek och bus på stranden och i vattenbrynet.
Tyvärr fick jag sätta på henne långlina då hon hittade människobajs....Hon är en riktig liten äckelfia, människobajs, sitt eget bajs ja allt äckligt skall hon äta. Har aldrig haft nån valp som är så galen i allt äckligt. Hoppas hon växer ifrån det!
Det går ganska fort nu, på två veckor har hon vuxit om katten, hon är nu lika hög som honom, men när hon kom hit gick hon rak UNDER honom. Hon har fått riktigt långa ben, den lilla damen.

Här kommer några foton tagna på Ön:


















Var rädda om varandra !

Lena - Guinezz - Glizz

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela