lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

29 jan = födelsedag

Publicerad 2012-01-29 15:25:19 i Allmänt

Jaha, då har man blivit ytterligare ett år äldre...
Det lustiga är att jag faktiskt känner mig yngre nu än på många år! Men nu har jag ju inte lika många krämpor och inte lika mycker övervikt. Det är bara när jag ser på siffran (54) som jag inser att jag nått "övre medelåldern". Men det är bara en siffra! Jag är ju piggare nu än för 6-7 år sen!
Nog om detta. Dagen har varit full av grattissar på telefon och på FB. Kan bara ödmjukt säga TACK till alla som skickat/ringt en grattishälsning. Det värmer skall ni veta.

Då det blev en så otroligt vacker dag tog vi en lång promenad i solen. Lasse bestämde att (trots läkaren tycker att han skall vänta lite till) han ville gå med. Kul tycker jag att vi kan går hela flocken. Lasse bestämmer takt och längd på promenaden. Vi var ute i nästan 2 timmar och jag hade kameran med.











Och självklart var Wilmer med hela vägen.


Åskådare:



Dessa möter vi ofta på våra promenader:


När vi kom hem, hittade Glizz sin gamla nalle och Guinezz hittade sin favoritring. Promenaden var bara uppvärmning. Det finns alltid tid för lite lek.








Nu är det dags att förbereda middagen.Helstekt fläskfilé med rödvinsås, svamp och pressad potatis.  Glass med varma bär till efterrätt. Mums!
Tårtan väntar vi med tills Hannah och flickona kommer hit om 14 dgr. Då kommer dom stanna hela helgen, bara det är nog att fira! Jag längtar sååå!

Nu ett glass rött, härlig trav; Prix dÁmerique. Håller tummarna för Maharahja!

 Ha en skön vecka, alla vänner!

Och glöm inte att vara rädda om varandra!


Lena & ♥G♥-na

1-års koll och akupunktur.

Publicerad 2012-01-19 17:50:36 i Allmänt

Ja, då har det då gått ett helt år sen jag lade mig under kniven för min efterlängtade magtarmsoperation: Duodenal switch.
Denna metod skiljer sig från den "vanliga" Gastric by pass genom att när man op med gastric by pass minskar man magsäcken och kopplar om tunntarmen men med  Duodenal switch-metoden minskar man magsäcken och tar bort en stor del av tunntarmen.
På Akademiska sjukhuset i Uppsala ansåg dom att jag var en "lämplig kandidat" och för mig spelade inte metoden någon roll. För mig är det bara resultatet som är viktigt.

Och vilket år det har varit, inte helt smärtfritt men ändå helt fantastiskt. Har ju blivit laktoskänslig med allt vad det inebär och så har jag stora problem med håravfall. I tisdags var jag på 1-års kontroll, alla värden är jättebra men om mitt håravfall inte lugnar ner sig skall jag återkomma om 3 månader. Annars är det inte nån mer kontroll förrän om 1 år. Läkaren var supernöjd men dietisten; ja vi var väl inte helt överens denna gång heller. Men det skiter jag i för: vad kan man säga. Låter lite fakta tala för sig själv.


Minskning i cm:
Överarm: - 15 cm
Byst: -37 cm
Midja: - 33 cm
Höft: - 67 cm
Lår: - 24 cm
Vad: - 25 cm
♣Totalt: - 203 cm

Minskning i kg:
Efter 4 mån: - 36,3 kg
Efter 8 mån: - 50,5 kg = första målet
Efter 10 mån: -60,1 kg
Efter 12 mån: - 70,2 kr
Totalt: - 70,2 kg♦

Jag är så otroligt lycklig, glad och stolt! Hela mitt liv har fått en helt ny dimension. Tänk, så nära som jag var till att hamna i rullstol, få diabetes eller tom en hjärtinfark...och nu ser livet så mycket ljusare ut.

ξ ξ ξ

(Håll ut, det kommer bilder längre ner)

Förra veckan var jag iväg upp till Falun för min akupuntörsutbildning igen.
Det är så fantastiskt roligt!!!
Nu har vi valt inriktning på djurslag. Det innebär att dag ett har vi teori och då är vi tillsammans hela klassen, vilket är jättekul. Förrutom teorin tränar vi på att hitta punkter och nålteknik på varandra.
Dag två har vi praktik och är uppdelade på respektive djur. Jag har ju valt hund (kommer att ta häst direkt efter) och vi är bara sju elever! Snacka om privatundervisning. Vi håller till ute på Falu Brukshundklubb och vår lärare är Sandra Strand och hennes och några lånade bordercollies. En liten parantes;  Bc Aaron, som är med, är faktiskt Guinezz farbror...
Denna gång fick vi även sätta nålar på hundarna. Det kändes riktigt bra. Vi är ett bra gäng som stöttar varandra, ibland blir man ju lite osäker om man hittat rätt punkt.
Men tack vare att vi under god ledning av Sandra har jag nu vågat sätta nålar på hundarna här hemma.

Inför kloklippning på Guinezz och på Glizz:

Guinezz har precis fått två lugnande nålar:


Efter några minuter är hon så trött, så trött och då var det lätt att klippa hennes klor:


Även Glizz blev trött, men hon ville bara lägga sig på rygg, kanske inte så bra med nålar i huvudet.
Får nog träna lite mer på henne.


Här har jag satt fler på Raki, världens snällaste "patient":




Natten till igår blev Bezz dålig och kräktes ett par gånger. Senare på dagen hade hon ont, stod på framknä med rumpan upp i luften. Tänkte att jag sätter några nålar på henne och ser om det hjälper. Lät nålarna sitta 10 minuter. Och tänk att efter var hon så pigg och hade inte det minsta ont längre. Hon ville till och med ha mat!
Så häftigt att se att det hjälper!
Ja, det är klart, jag hade ju aldrig hoppat på utbildningen om jag inte trodde på akupunktur. Men ändå, det är skithäftigt att se det verka, och att det faktiskt var jag själv som satte nålarna!
Me like!

Denna vecka har varit en ganska tråkig vecka! Jag ligger nämligen hemma och är sjuk! Stackars mig! Det började sent i söndags med en j-a huvudvärk. Stannade hemma i måndags men inte gav sig huvudvärken inte, åkte ändå på 1-årskollen men när jag kom hem hade jag fått feber. Och i går, onsdag, vaknade jag med världens halsont.
Nu hoppas jag att det vänder så jag blir frisk, har börjat ledsna på att bara vara hemma och inte kunna göra nåt.
Jo, lite har jag gjort. Det går ju bra att sitta i sängen och sticka, så det fick bli ett par pärlstickade pulsvärmare. Svarta denna gång:




That´s all folks!

Och glöm nu inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Trettonhelgen

Publicerad 2012-01-08 15:20:35 i Allmänt

Tog ledigt i torsdags så jag fick en låånghelg! Det blev en toppenhelg. Underbart väder hela helgen, visst var det kallt, men sol, sol, sol.
Började med att städa ut julen, så nu har vi tomtar på loftet (he,he) igen.

På fredagen åkte vi ner till klubben för at träna lydnad med Glizz.
Det blev i svåraste laget då det var rena rama isgatan, men vi kämpade på en stund och efter ett tag började hon fatta att det faktiskt lönar sig att gå snyggt vid sidan.
Har lite problem med att få henne att sitta kvar vid lämnanden så det var det vi koncentrerade oss mest på idag:

Sitt, stanna kvar:


När vi var riktigt genomkylda, främst om tår och fingrar, åkte vi hem för att värma oss med en kopp kaffe, men det blev en god irish coffee framför en skön brasa istället.


På lördagen tog jag G-na och gick en långprommenad i det vackra vädret. Passade på att träna en kort platsliggning. Lite nära men ändock en platsliggning:


Kolla! Undrar om dom kommer hit?


Nä, det är lugnt. Gott om vackra hästar är det runt slingan vi går.


Här brukar hästarna simträna, men nu håller isen på att lägga sig så det blir att vänta några månader innan årets första dopp blir av.


När jag kom hem var jag rent euforisk!!! Det är så otroligt underbart att kunna vara ute och gå igen. Var ute över två timmar och hade inte ont nån stans.
Att få ta sina älskade hundar och bege sig ut på en skön prommenad det är höjden av LYCKA.
Tror man måste, som jag, gått med värk och kryckor i tio (10) år för att inse vidden av att nu kunna leva utan värk.
Jag är så otroligt lycklig!

I dag, söndag, var det dags för en ny promenad. Min lycka över gårdagens promenad hade smittat av sig på Lasse, så idag följde han med.
Han har fått nya specialgjorda kängor som gör att han inte får ont när han går. Foten har läkt otroligt bra de sista månaderna och han mår mycket bättre.
Så vi bestämde att han får bestämma både takt och längd på vår promenad.
Det gick så fantastiskt bra!
Vi gick runt nästan hela travbanan (genade där det var som isigast) och hela familjen var med, även Vilmer gick med runt.





Lasse, Raki & Bezz:


Det blev en härlig promenad i solen. Lite kul är att för första gången på alla år var det jag som fick vänta in Lasse. Passar på och njuter lite extra av det, för nu dröjer det nog inte länge förrän han är igång och ifatt mig när vi är ute och går. Men det gör inget, huvudsaken är att vi kan börja gå ut tillsammans igen ♥♥♥

Det har varit mycket skidor på TVn denna helg. Så då passade jag på att göra nåt jag aldrig tidigare gjort, men tycker är ganska snyggt.
Pärlstickning.
Det tog ett tag innan jag kom på hur man skulle göra, men här är resultatet:

Ett par blå pulsvärmare:


Ja, jag blev faktiskt riktigt nöjd. Riktigt sköna blev dom och dessutom ganska snygga på:


Kommande vecka är en sån där toppenvecka! På torsdag åker jag åter upp till Falun och akupunktursutbildningen. Två härliga dagar tillsammans med härliga klasskompisar och duktiga lärare. Det är ju andra terminen nu så det skall bli mer praktik denna termin. Skall bli så kul.
Skriver mer om detta en annan gång.


Har nog missat att önska alla goa vänner en riktigt God förtsättning på 2012: Nytt år = nya utmaningar!

Så tills nästa gång:

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela