lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Härlig kreaktiv 1:a semestervecka!

Publicerad 2012-07-28 22:04:55 i Allmänt

Tänk, då var då äntligen semestern här!
Vädret blev bättre för var dag, lagom varmt för det jag hade tänkt pyssla med denna min 1:a semestervecka!
Veckan har faktiskt påbörjats för flera veckor sen, då jag varit överallt och letat saker som skulle användas.
Ja, nu var jag inte själv. Min bästa arbetskompis Mimmi kom på måndagen och hade även hon varit sakletare under en period.
Dagen började med regn så vi startade med en kopp kaffe och planering. Ja, Glizz ville vara försäkrad om att även hon ingår i vår planering:
 
Efter en inventering av alla saker åkte vi iväg och handlade det som saknades och så skulle kylskåpet och vinförrådes fyllas. Så hann Mimmi shoppa lite kläder oxå. Hela dagen regnade det av och till så vi bestämde att "köra" först på tisdagen.
Tisdagen blev perfekt ur vädersynpunkt. Varmt och skönt. Inte strålande sol och inget regn! Så nu var det bara att ta fram allt och sätta fart.
 
Och sen var det bara att fylla alla formar mm.
 
 
Och så fick jag lite av ett storhetsvansinne....
 
När vi fyllt alla formar och blad, måste det få ta sin tid att brinna.
Så på onsdagen gjorde vi en utflykt till vackra Gysinge-
 
Vi åt en god medhavd sallad i parken.
 
Sen gick vi runt och kollade.
Klart vi testade:
 
 
 
Året va
 
 
 
 
Året var:
 
 
 
Då kassan var skral (lönedag nästa dag) och det var lite väl dyra saker i hantverksbutiken, styrde vi kosan hem för att avsluta dagen med en skön grillkväll och ett gott vin.
 
Torsdagen blev "upp till bevis"! Hade vi lyckats???
Jajamensam, det hade vi.
 
 
Så nu laddades nya satser, för vi hade ju massor av idéer.
 
Och så var vi tvungna att fixa lite inför mitt stora projekt
 
 
Fredag, och stora avtäckardagen.
Resultatet av någrar dagars trevligt "slit":
 
 
 
 
Och så .....
 
Gud, så bra den blev!!! Är så jäkla stolt! Trodde aldrig att den skulle bli så fin. Tänk vad man kan använda en gammal hundsäng till. Men nu ligger den på plats, och när den är färdigbrunnen och anemonbladen är torkade och borta blir den ännu finare. Men än några dagar får den ligga under plasten och bli "vattnad" några gånger per dag så att den ska bli riktigt fin och hållbar. Glizz tycker redan den ska bli sval att ligga på.
 
Avslutade denna sköna vecka med att hinna med fyra LOPPISAR. Vilken skillnad det är, vissa loppisar är sunkiga och har mest skitsaker, men så finns dom där härliga ställena, pärlorna. Två som jag kan rekommendera som är rena, fräscha trevliga är:
 1.  Lagerlöfska magasinet, ligger straxt utanför Simtuna mellan Enköping och Sala; väg 70. Där det dessutom säljs närproducerad och hemmagjord ost och marmelad. Hittade två söta tavelramar och så köpte jag en egengjord brieost och en marmelad på plommon och calvedos. Mums!
 
2. Ligger mellann Härnevi och Gästre, en avtagsväg från väg 70 efter Enköping. Där kan man även köpa Pelargoner. De har hur många sorter som helst. Klart att jag köpte en...
 
Mina loppis"fynd". Summa att betala blev 280 kronor för:
2 svarta smidesljusstakar
1 potatispress
1 drömfångare
2 små fotoramar
3 gosedjur
1 tavla
1 låda med bla 25 st virknålar och div sytillbehör
1 pelargon (ej med på bild)
2 gröna glaslykor till pergolan (ej med på bild)
2 mattor (ej med på bild)
 
Ja, veckan gick fort, men så är det ju alltid när man har roligt. Förrutom allt detta har vi även hunnit med att fixa till mitt örtland med härliga örter. Vi hade trott att vi även skulle hinna ut i svampskogen, men se det gjorde vi inte. Det får vi ta nästa gång.
För nästa gång blir det! Garanterat!
 
Nu är det helg och OS. Det blir väl lite kolla på TV och så blir det lite tvätta och allt som MÅSTE göras även om man har semester. Men det kan vara ganska rogivande när man vet att man inte behöver stressa!
 
På måndag bär det iväg till Lindesberg, till Fornaboda travbana! Vår Spinning skall åter starta. Vi har bokat träff med de övriga delägarna i vinnarcirkeln, så CROSS YOR FINGERS!!!
 
Ha en skön vecka, alla vänner!
 
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena & G-na

Äntligen!

Publicerad 2012-07-22 20:59:39 i Allmänt

◊◊  X2  ◊◊
 
1. Äntligen SEMESTER!
2. Äntligen kan jag ladda upp foton igen!
 
Men vi börjar med veckan som varit.
 
På jobbet har det varit stilltje de senaste veckorna, man märker att Sverige har semester. Det går inte att få tag på nån och den ingående posten är lika med noll. Men städat får man ju....
 
I veckan fick vi trevligt besök!
Åsa, Samuel och Hampus har varit uppe i Sthlm på en veckas semester. Och dom ville komma hit och hälsa på. Toppenkul tyckte vi. Ännu roligare blev det då Åsas mamma Lena och hennes nya man Håkan oxå ville komma.
 
Lena & Håkan
 
Åsa & Lena
 
Samuel, Hampus, Guinezz och Elvis
 
Först drack vi kaffe och käkade mackor. Sen så hade jag bakat en hallon & björnbärspaj och till den vispad grädde.
 
Håkan & Lasse
 
Sen kom även Hannah, Tilda och Tuva. Det kunde inte bli bättre!
 
Lite blygt i början.
 
Det visade sig att det verkligen blev en toppendag.
Det är ju ganska långa avstånd och det är ju inte alltid som man kan få ihop en träff. Så denna dag blev verkligen en fullträff!
 
Finaste Åsa & Hannah
 
Bästa barnbarnen Samuel, Hampus, Tuva och Tilda.
 
Tilda & en blöt Glizz
 
Sen fick jag baka en ny paj då den första tagit slut. Denna blev en krusbärspaj med kokos och mandelmassa. Här väntar vi på att pajen skall bli klar.
 
Sen kom en regnskur (ovanligt, eller) och vi fick krypa in i pergolan i sköna filtar och härliga sagoböcker. Tack Mimmi, dom blev verkligen uppskattade!
 
Senare skulle vi grilla, men då fungerade inte gasolen så det blev att steka fläskfileén istället. Efter vi ätit åkte Hannah och flickorna hem, i sin nyinköpta fina bil (ford focus-99). Så skönt att dom har en bra bil så dom kan åka vart dom vill!
 
Tuva & Tilda har mysstund med goa Raki.
 
Tilda & Raki
 
Så blev det då äntligen SEMESTER !
Firade lite med mosserande vin med jordgubbar direkt när jag kom hem i fredags!
I lördags åkte vi in till Västerås och fyllde på gasolen till grillen. Passade på att köpa en ny kaffebryggare, vilket var på tiden. Sen åkte vi till Granngården och köpte värpfoder och havrekross till hönsen. Kändes skönt att ha gjort detta.
Idag, söndag, har jag (äntligen) kunnat klippa gräsmattan. Skönt att även ha detta gjort. Men det tar på krafterna. Det tar minst två timmar, tur att jag gillar det. Får ta det som ett gympass. Allt regn gör ju att man nästan måste använda lie...Har även gått runt och nypt av alla vissna blommor så nya kan komma.
 
Första semestermorgonen: frukost och korsord ute i solen.
 
Gott kaffe i nya bryggaren blir det:
 
Tror även Vilmer tycker det är skönt med semester.
 
Och i morgon, måndag, kommer bästa vännen Mimmi på besök. Och vi har en fullspäckad vecka, med massor av roliga saker som skall göras, utflykter och gud vet vad. Det kommer bli en toppenvecka!
 
Hoppas ni alla har en skön sommar oavsett om ni jobbar eller har  semester.
Vädret kan väl knappast bli sämre...eller...
 
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena & ♥G♥-na
 

Intensiv, härlig helg!

Publicerad 2012-07-09 14:15:47 i Allmänt

Tänk vad konstigt livet kan vara.
Slutet på förra veckan var rent helvetisk. Lasse blev ju rejält förkyld lagom till midsommar. Men istället för att blir bättre blev han bara sämre. Efter mycket tjat gick han slutligen till en läkare som konstaterade att han hade en kraftig infektion i kroppen. Penecellin sattes in. Men han blev inte bättre utan tvärtom. I fredags blev han till slut tvungen att fara in till Västerås Regionsjukhus. Där la dom in honom och tog en massa prover. VÄTSKEBRIST!!!
Så han blev inlagd med dropp över helgen.
Nu är han hemma igen, tack och lov! Är såå glad att det inte var nåt allvarligare.
 
Men det var skönt att veta att han var under läkaruppsikt iom att jag inte skulle vara hemma så mycket under helgen, då det var spårtävlingar i Heby Bk´s regi med vänner som tävlade.
 
Bästa kompisen Peggy och hennes hund Gaia skulle komma redan på lördagen (tävlade på söndagen) så vi träffades på tävlingsplatsen och kollade på elithundarnas upplet och lydnad.
Träffade två gamla klubbkompisar från Tyresö; Marie och Cecilia. Tänk att vi tre vann Mälarö Cup i mitten av 90-talet. Marie med sin schäfer Asta i Lkl 1, Cissi med sin schäfer Iris i Lkl 2 och jag med Razzia i Lkl 3.
 
HEDENE ROSE RAZZIA
 
Mälarö Cup var en av Stockholms största cuper på 90-talet med superfina priser. Det var en tvådagarstävling och man tävlade i lag. Efter första dagen låg vi på tredje plats. Dag två startade man i omvänd ordning, vilket innebar att jag som tävlade i 3:an gick ut sist, tredje ekipage från slutet. Allt hängde på oss, gissa om jag var nervös!  Goa, rara Razzia gjorde då sitt livs lydnadspass, kommer inte ihåg poängen men efter det att de två sista ekipagen tävlat klart och alla poäng räknats så vann vårt lag: TYRESÖ BITCH. Och tänk vilket pris vi fick: En långhelg för sex personer i en stuga i Idre. (Och vilken resa det sen blev...)
Vilka härliga minnen ♥ Så i lördags blev det en föraråterförening i nostalgins tecken.
 
När lördagens tävling var över åkte Peggy och jag hem för en skön grillkväll. Vi blev sittandes ute i pergolan hela kvällern.
Peggy och hennens Gaia:
Foto: Härliga Peggy o Gaia på besök. En skön kväll i pergolan.
 
En härlig varm kväll med gott att äta och dricka. Roliga samtal, ovanligt mycket hästsnack....och fast vi hade bestämt att vi INTE skulle sitta uppe för länge blev klockan över midnatt innan vi sa godnatt.
 
På söndagen begav vi oss åter till Heby Bk för en tävlingsdag. 14 startande och Peggy drar sin vana trogen starnummer 14 !!!
Lång väntan, men kl 10.10 begav vi oss iväg till spårmarkerna. Trodde att upptaget "bara" var ett bakspår men det visade sig att Gaia gått över spåret så det blev inga höga poäng, tyvärr. Hon jobbade så bra i spåret och Pegga var så nöjd med sin lilla pärla, men tyvärr blev det bara tre pinnar och slut. Då Gaia redan är godkänd och Peggy är ute efter uppflyttningen till Elitklass (poängen i specialen räckte inte till uppflyttning) bestämde sig Peggy för att bara vara med på uppletandet men att sen avstå från lydnaden. Vilket man mer än väl kan förstå. Dagen blev lång ändå.
 
Goda vännerna Görel och Lasse från Värmdö hade kommit upp så jag bestämde mig för att stanna och se på lydnaden för de hundar som var kvar: 6 av 14 fullföljde.
Det ingår ju skott i platsliggningen och tyckte att det var ett jättebra tillfälle för Glizz att närvara på avstånd. Hon var superduktig, reagerade bara possitivt, mitt lilla ♥. Vi satt på läktaren och hade fin uppsikt över hela lydnaden. Och god uppsikt hade även Glizz. Hon blev skogstokig när hon hörde/såg inkallning och apportering. Fick hålla ett stadigt tag i kopplet annars hade hon varit nere på plan. Glizz kan själv, så det så.
 
Glizz har full koll, Nästa moment är Inkallning:
Foto: Glizz kollar in högrelydnaden.
 
Efter sista tävlande åkte jag hem, orkade inte stanna till prisutdelningen. När jag kom hem hade husse kommit hem från sjukhuset och det blev en lugn skön kväll framför TVn.
 
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena & ♥G♥-na
 
 
 

Bad-dag

Publicerad 2012-07-04 22:48:46 i Allmänt

Igår åkte jag och Glizz ut till Inga-Lills (RevaLills Kennel) lantställe vid Grödinge.
Vilken mysig dag det blev. Vi grillade, pratade, skrattade. Hundarna lekte,badade och hade jättekul.
 
Glizz och "gammel"matte har mysstund.
 
Till denna fantastiska utsikt grillade vi.
 
Sen skulle det badas:
 
 
 
Glizz eller kanske Loch Ness?
 
Blöt och lycklig liten loppa:
 
Vilka underbara timmar det blev både för fyrbenta och för tvåbenta!
 
 
Nu till helgen kommer en supergod vän och hennes hund hit. Dom skall bo här för dom skall tävla  högre spår på Heby Bk. Hoppas det blir fint väder dagen före tävling så vi kan ha en mysig grillkväll. Ser så fram emot att dom kommer hit. Sen håller vi alla tummar att det skall gå bra på själva provet.
 
Glöm inte att vara rädda om varandra.
 
Thats all folks!
 
Lena & ♥G♥-na
 
 

Kalas nr 2 och helg.

Publicerad 2012-07-01 19:43:01 i Allmänt

 
I fredags fyllde mitt äldsta barnbarn Tilda fyra år.
Tänk, hon har blivit stora damen. Varje gång vi träffas måste jag måla hennes naglar. Gud hjälpe mig om jag nån gång skulle glömma ta med mig något nagellack. Rosa eller lila är vad som gäller. Eller som här: varannan lila och varannan rosa. Snyggt eller hur!
 
Paketöppning:
Foto: Tilda öppnar paket.
 
                                                              Tårtdags, mums.
Foto: Hurra för mitt äldsta barnbarn,Tilda som idag fyller fyra år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men det höll nästan på att inte bli nån resa för mig ner till Gnesta...
När jag kom ut till bilen utanför jobbet hade jag ett helplatt höger bakdäck!!! Det var bara att ringa Volvo-assistans för att få lite hjälp. Hade ingen lust att skita ner mig med  att själv byta till reservdäcket. Jag var helt klädd i vita kläder...
Så med reservdäcket på var det bara att rulla i sakta mak (max 80) för att inte riskera en däckexplosion. Men fram kom jag och kalas blev det. Hade även tur att Johan hade ett extra däck som passade som han monterade på. Så senare var det inga problem att köra hem igen.
 
Detta var vad som åsamkat det hela:
 
Lite synd på sprillans nytt däck men jag skall åka till "vår däckgubbe" och se om han kan plugga igen hålet, han har gjort så på en tidigare punktering jag fick.
 
Denna helg blev lite av en ren slapparhelg. Lördag förmiddag regnade bort. På eftermiddagen sken solen så då tränade jag lite lydnad med Glizz och därefter blev det en bra bok i badenbadenstolen.
Idag söndag åkte vi till Sala silvergruva då det var gruvans dagar (är varje år) Gick runt lite och tittade på alla stånd, köpte lita goda ostar, marmelad och fyra druvplantor. Åkte hem och fick börja rensa i rabatten runt pergolan för att sen kunna plantera. Dessa sorter är vinterhärdiga och skall tåla zon 5. Vet inte vad sorterna heter men det är två olika, en med blåa druvor och en med röda druvor. Skall bli spännande och se om det blir nåt av det hela.
 
Nu skall jag ta fram mina nya ostar, några kex och den nya marmeladen; jordgubb med choklad. Till detta blir det en kall öl.
 
Ha en bra vecka, alla vänner!
 
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena & ♥G♥-na

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela