lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Kräftskiva "light"

Publicerad 2012-08-26 19:37:52 i Allmänt

Jaha, då var semestern slut då!
Började med en mjukstart, började jobba i torsdags, så det blev bara två arbetsdagar första veckan.
 
I lördags kom mina föräldrar och Hannah, Tilda och Tuva hit. Och vilken fin dag det blev. Solen sken och det var varmt och skönt. Helt otroligt, vi kunde vara ute hela dagen!
 
Vi började med fika, så klart!
 
Sen byggde jag en hinderbana till tjejerna, som blev riktigt poppis.
 
 
Gott med hemmagjord isglass innan omhoppningen. Taktiksnack med Oldemor.
 
 
På kvällen åtnjöt vi en kräftskiva ute i pergolan. Kräftor, västerbottenpaj och alla tillbehör. Så mysigt och gott. Men nån värme var det inte så vid åttatiden gick vi in och hade en mysig avslutning med lördagsgodis för tjejerna.
Oldefar och Tuva:
 
Min bror Mats är gift med en norska och i Norge använder man inte orden gammelmormor och gammelmorfar, utan de har ord som Oldemor och Oldefar. Låter mycket trevligare, tycker vi.
 
Flickorna somnade tillsammans i mormors säng, men ett par timmar senare såg det ut så här:
Tur att hon låg på ett skönt skinn.
 
♣♣♣
 
Idag söndag vräkte regnet ner.
När alla hade åkt hem, tog jag med mig G-na för att träna lite lydnad och att lägga ett spår för Glizz. Då hon hade lite svårt för ängsspår på lägret men gick bara bättre och bättre på skogsspår tyckte jag att det nu var time att prova på ett ängsspår igen. Det är ju ändå äng som gäller i appellen. Så jättelångt blev inte spåret, kanske 300 m, två vinklar och fyra apporte. La två apporter på andra benet, den ena var en skogspinne.
Och idag gick det jättebra. Första apporten, första vinkeln, andra apporten, tredje (skogspinnen) gick som på räls. Vid andra vinkeln fick hon jobba lite, gick först fel, vindade, tvärvände och tog spåret och slutapporten utan problem. Duktiga lilla loppan.
 
Här tar hon andra vinkeln.
 
Och här har hon hittat slutet.
Foto: Duktig liten Glizz. Ängsspår med fyra apporter (varav en var skogspinne) och slut. Mycket nöjd matte. Nu hem och få välfötjänt grisöra till lilla loppan och en varm kaffe latte till matte.
 
På facebook finns en film där man ser hur hon jobbar vid andra vinkeln och när hon hittar slutet. Tyvärr lyckas jag inte få in den här då den ligger i mobilen och uppladdningen från mobilen till PCn inte är syncad.
Tränade även lydnad och nu börjar hon kunna fokusera längre stunder. Har inte börjat träna in framförgåendet än, men det startskottet går i morgon.
 
♠♠♠
 
 Passar på att gratta Janne (Lasses bror) och hans bc Take Time Kingston som idag kom 4:a på SM Bruks i Spår. Riktigt bra jobbat! Stort Grattis!
 
♠♠♠
 
Nu väntas en hel arbetsvecka, kommer nog bli lite tufft, men man är väl snart inne i rutinerna,
Ser fram emot nästa helg då det är kennelträff hos Glizz uppfödare Inga-Lill och Olle, kennel RevaLill. Tyvärr blir det inte så många som kommer, men det är ju dom själva som går miste om värdefull och rolig tid. Dess mer tid får ju vi andra !!!
Hoppas nu bara att Lasse kan hålla sig pigg så vi kan fara hela flocken .
 
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena och ♥G♥-na
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härlig lägervecka!

Publicerad 2012-08-21 21:18:28 i Allmänt

Tiveden, 12 aug - 19 aug 2012.
Årets träningsläger, massor av hundträning massor av skratt, många gamla goda hundhistorier, lite kultur och många glas vin.
 
Här bodde vi:
 
Utsikt från vår veranda:
 
 Gippa och Glizz i ljungen utanför vårt hus:
 
Inga-Lill, min uppfödare, min rumskompis men framför allt: min vän sen ca 30 år tillbaka:
 
Spår lades alla dagar.
Glizz prövar ängsspår:
 
Varje dag bestod av ett lydnadspass, ett uppletande och ett spår/rapportpass.
På anläggningen där vi bodde fanns en riktigt fin appellplan med hinder och även ett tält, om det skulle bli regn. Denna plan nyttjades varje dag.
Vi var sex "tanter" som åkte och totalt nio hundar. Här kommer ett fotokollage taget under veckan.
Med några få kommentarer.
 
UPPLETANDE:
 
Kringla:
 
 
Paxi:
 
Reva:
 
Gaia:
 
Glizz:
 
Lite bus med sista föremålet är kul, tycker lilla loppan:
 
Gippa (syster):
 
Cola:
 
Lova: (halvsyster)
 
LYDNAD:
 
Glizz
Inkallning.
 
Hopp
 
Apportering
 
  
 
En halt i linförighet.
 
Återgång från läggande under gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En "vilo"paus mitt i ett agillityhinder
 
Kringla:
Metallapportering.
Ljudgivning
 
Kryp
 
Gippa:
Ställande under gång.
Inkallning:
 
Lova:
Framförgående.
Hopp.
 
Reva:
Tungapportering.
 
Cola:
Metallapportering.
Kryp
 
Gaia:
Vittringsapportering
Tungapportering
"Rutan"
 
Paxi:
Läggande under gång
Hopp
 
Karlsson:
Apportering
Inkallning.
 
Domare, tävlingsledare och skrivare:
 
Publik
 
Lyxigt med tält när det regnade (endast en dag)
 
En dag fick vi fint besök från Värmdö: Görel och Lasse. Då bjöd vi på grillat.
 
Tror att dom trivdes riktigt bra! Många skratt blev det.
Inga-Lill, Görel och jag gick SBK´s instruktörsutbildning tillsammans. Vi utexaminerades 1982, ett bra tag sen. Men vi har alla tre hållit kurser och varit aktiva tävlande under alla år sen dess!
Skål Görel !
 
En dag åkte vi, efter skogsarbetet, in till Forsvik för att äta en god lunch och för att få lite kulturell inputt genom att besöka Forsvikks Bruk.
Här lunchade vi.
 
Vi besökte även en krog (lyxkrog) mitt inne i en skog!!!
Så otroligt fin och superdupergod mat. Där hade vi bestämt träff med två "gamla" klubbkompisar från Värmdö. Efter en härlig middag var vi hembjudna till dom på kaffe och bärpaj med hemmagjord vaniljsås. MUMS, så gott. Det blev en otroligt trevlig kväll. Tack K & P för en trevlig kväll.
 
Nedanför vårt boende fanns en sjö som Ingal-Lill och jag och alla hundarna besökte ett par gånger efter träningen. Hundarna fullkomligt älskade den lilla stranden och det sköna vattnet. Kändes lite extra roligt att få bjuda alla hundarna på en skönt dopp efter att ha jobbat så bra under dagen. Här blev det även en ny erfarenhet för lilla loppan. Hon SIMMADE för första gången. Men hjälp vad läskigt det blwv...hon försvann helt under ytan när hon skulle vända. Gissa om jag hade hjärtat i halsgropen. Andra gången gjorde hon likadant men sen lärde hon sig. Phu, skönt!
 
Badnymfer a la RevaLill:
Beviset;
Glizz simmar:
 
Glizz, min lilla loppa, har skött sig så bra. Hon går från klarhet till klarhet. Vi har fått så många tips och goda råd. Nu gäller det att kunna komma ihåg allt och förvalta kunskaperna. Ja, jag vet! Det finns telefon...
 
En vecka går så himla fort när man har roligt. Snart var det söndag och det var dags att städa stugorna och sedan ta farväl...
Men med vetskapen om att vi alla kommer att träffar på ett nytt läger, kanske någon annanstans, nästa år, gör det lite lättare. Och vi kommer ju att träffas under året.
 
På väg hem åkte jag till Hannah för att se hennes nya lägenhet. Så himla fin den är!
Där kommer hon och flickorna få det bra. Det känns skönt i en mammas/mormors hjärta.
 
Slutar med en fin bild på Glizz innan hon kastar sig i vattnet.
 
I morgon är sista semesterdagen...Om det blir hyfsat väder åker vi nog ut till Ön med kaffekorgen.
 
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena & G-na
 
 

En lika toppen 2a semestervecka!

Publicerad 2012-08-06 23:27:26 i Allmänt

  
Efter en riktigt kreaktiv 1a vecka följde en helg i lugn och ro. Lite lydnadsträning med Glizz och lite husbestyr såsom tvätt och gräsklippning. Men sånt är helt ok när man känner att man har TID.
Måndagen den 30juli
Idag  skulle vår Spinning Highway starta igen. Även denna gång på sin hemmabana Fornaboda travbana i Lindesberg, utanför Örebro. Extra kul var att ena delägaren Helen från Gotland var uppe för att kolla.
Lasse o Helen fikar, käkar macka o hamburgare då det var långt till start. Gäller ju att ladda:
 
Jag gjorde ett besök i stallarna för att kolla hur Spinning mådde.
Ganska pigg och laddad, eller hur!
 
Men det fanns fler som tyckte trav var kul.
Glizz på trav:
 
Sen var det det dags för start, voltstart:
 
Han trampade iväg bra, hamnade 4a inner där han låg fram till sista långsidan. Då galopperade ledande häst. I sista sväng gick kusken/tränaren Kenneth Gorski ut i tredje spår och låg där igenom hela kurvan och upp på upploppet. Sen var det bara full gas! Och tänk...
Först i mål med god marginal var:
 
SPINNING HIGHWAY:
 
Och vi som hade stämt träff i vinnarcirkeln! Vi kommer att få hem en DVD av hela loppet. Själv filmade jag upploppet med min mobil, som jag inte lyckas få med här, men den finns på Facebook. Blommor fick vi i vinnarcirkeln. Dessutom 10.000 Skr in på kontot! Inte dåligt, eller hur! Här är två av fyra lyckliga delägare:
Jag och Helen:
 
Resultatet fanns att läsa på text-TV:
 
Onsdagen den 1 augusti:
Idag kom min kära faster Kerstin och hennes Lasse hit. Dagen började med kaffe och  regn, men regnet  stoppade inte oss för att ge oss ut i skogen för att leta gula kantareller.
Och kantareller hittade vi, ca 5 liter:
 
När Kerstin och jag var i skogen hade Lassarna tagit fram högtrycken och tvättat taket över pergolan. Jösses vilken skillnad det blev. Tack snälla!
Sen åt vi middag, Grillade fisk-knyten, mumsigt.
 
Senare blev det lite för kallt att sitta ute så vi gick in och spelade kort: Vist:
 
Torsdag den 2a augusti
Efter frukost begav Kerstin och jag oss åter ut i skogen. Men denna dag var ingen lyckodag, vi hittade bara en liter, knappt så det räckte till middagen.
Väl hemma tog vi dt lugnt, njöt av att se hur bra hundarna lekte. Kerstin O Lasse har en Entlebechersennenhund (hoppas det blev rätt) Effe, 9 år. Han gillar lammkött!!! Han älskar verkligen Glizz och hon visar stor respekt för denne lite äldre herre. Här kommer några sköna kort tagna idag:
 
 
 
 
♠♠
Lördag den 4 augusti
Idag for jag ner till 'Gnesta för att träffa dotter och dotterdöttrar.
Vilken mysig dag det blev. Här förberdeder vi middagen som Tilda bestämt; Tacos!
 
Tilda
 
Tuva
 
Senare blev det fredagsmys framför TVn:
 
 
När jag kom hem hade någon haft synpunkter på att jag varit borta !!!
Så här såg det ut när jag åkte:
 
0ch så här såg det ut när jag kom hem:
 
Och den skyldige är ....börjar på G.....
 
Söndag den 5 augusti.
Fick ett trevligt samtal om en genomresa! Det var Glizz uppfödare och min "gamla" kompis Inga-Lill och hennes Olle som var på väg hem från en helg i Dalarna. Dom ville ha en kopp kaffe.
Och det skall ni alla veta: Här finns det alltid kaffe och the om man är sugen och är på "genomresa".
Glizz & Gippa leker otroligt bra (efter en avvaktande inledning) Stackars Guinezz är utom sig av oro för "sin" Glizz, så hon är förpassad till hundgården. Vilket hörs...över hela Sala...Försökte ta nåt kort där Glizz & Gippa leker, men det blev tyvärr bara suddiga "svansar"
Syster Gippa:
Mamma Reva:
 
Vecka 3 av min semester har börjat!
Idag, måndag, har jag mest suttit i bilen. Har varit till Örsundsbro för att hämta en loftsäng till Tilda, som Hannah hittade på Blocket, och sedan köra den ner till Gnesta. Hoppas den kommer att bli bra i nya lägenheten.
 
Måste sluta med att nämna och gratta min kompis Peggy och hennes Gaia. (foto fr 2011)
 
Stort Grattis till uppflyttningen till ELIT klass SPÅR!
Bra kämpat!
 
◊♦◊
Blir nog inte så mycket bloggat förrän efter vecka 4, då denna vecka består av att lämna bilen på reparation, packa för två härliga dagar i Falun; akupunktörsutbildningen börjar igen. Kommer hem på fredagkväll.
På lördag måste jag packa om och även packa bilen för på söndag morgon bär det iväg på årets härliga "kärringläger". Dvs vi är ett gäng tjejer som varje år åker på en träningsvecka med våra hundar. I år bär det iväg till Tiveden. Reportage och foton kommer när jag kommit hem. En och annan bild kommer säkert på Facebook under veckan.
 
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena & ♥G♥na
 

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela