lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Sorg i Hönshuset

Publicerad 2011-05-04 19:23:46 i Allmänt

I morse när Lasse gick ner för att mata och släppa ut hönsen kunde han inte se några kycklingar. Jag följde med ner för att hjälpa till och se vart de tagit vägen. Slutligen hittade vi dom längst inne i ett hörn. Tyvärr var de döda båda två. Antagligen har mamman stött bort dom och dom har under natten frysit ihjäl, trots värmelampa. Ibland är djurlivet grymt. Får se om nån av de andra hönorna kommer att börja ruva nu.

Idag har Lasse varit en sväng till Värmdö för att hälsa på sin gamla kompis Ubbe. De skulle titta på en flakmoped. Får väl se om han köpt nån. Själv har jag jobbat hemifrån idag. Skönt. Mina ben mår så mycket bättre, de svullnar inte lika mycket när jag är hemma. Har dessutom råkat ut för urinvägsinfektion och då tyckte läkaren att jag kunde låta bli att äta vätskedrivande i två dagar så njurarna får vila.

Den stora fördelen när jag jobbar hemifrån är att när jag stänger av datan kl 16.30 då är jag ju hemma. Inga 13 mil som skalla köras, dvs 1 tim och 40 min i bilen. Så idag tog jag på mig varma jackan och Guinezz och gick en promenad. Gud vad skönt! Det är ju evigheter sen som bara jag och hon gick ut ensamma. Nja helt ensamma blev vi faktiskt inte, Vilmer traskade med runt. Vi gick en runda runt hästhagarna, alla tre. Skulle bara ha tagit på mig vantar för jisses vad kallt det var om händerna. Måste ju ännu ha kryckorna när jag går längre så det gick ju inte att stopa händerna i fickorna. Denna runda tog 25 min att gå. Bestämde att det kan ju vara lagom att gå varje kväll när jag kommer hem, även om klockan blivit efter 19.00.

En lycklig Guinezz på


och en eftersläntrande Vilmer


Tag hand om varandra!
Snart är värmen här.

//Lena

Sköna maj välkommen!

Publicerad 2011-05-01 21:36:00 i Allmänt


Så här börjar maj i Sala! Imorse när vi skulle släppa ut hönsen hade vi fått en liten kyckling och i kväll var kyckling nr 2 ute. Hönan ligger och ruvar på två ägg till så vi får väl se om det blir några fler kycklingar under veckan.

Rasen är Dvärg kochin.

Som ni märker har jag bytt bloggplats. Hoppas denna är bättre än bloggtown, där man ibland inte ens kan komma in. Jag har inte riktigt kommit på hur denna fungerar än, men det löser sig säkert framöver. Vill bl.a ändra layouten lite med egna foton.

Visst är det skönt att våren äntligen är här! Aprill gick superfort. Första veckan hade vi full vinter här i Sala. Då åkte jag till Riga med Stockholms bästa fackstyrelse SKTF avd 51. När jag kom hem efter tre dagar var nästan all snö borta, helt ofattbart!

Sen var det redan påsk! Då var det fullt hus här hemma. Jag hade handlat hem köksskåp och bänk som skulle monteras ihop, vilket både jag och Lasse är totalt värdelösa på. Räddarna blev mina föräldrar och min faster med man. Dom monterade och slet. Själv var jag hantlangare och stod för markservicen. Lasse var ölhämtare. Resultatet blev helt fantastiskt!


Denna helg har vi även haft besök av de goaste vännerna Görel och Lasse från Värmdö. Det var så länge sen vi sågs och helt underbart att ses igen! Det är ju vår så vi envisades att sitta ute under filtar. Men när vi skulle äta (gubbsen grillade) fick vi ge oss och gå innomhus. Men en riktigt skön dag blev det. Hoppas rabarerkrämen blev god!

Hur har det gått för mig sen sist jag skrev?
Jo, det går riktigt bra. Jag har fått sån energi, jag vill göra så mycket! Det känns verkligen att jag under flera år nu inte kunnat vara så aktiv som jag velat. Och nu vill jag ta igen allt. Och det på en gång. Ja, jag vet att allt måste få ta sin tid. Men jag vill mer än jag fixar. Ryggen säger fortfarande ifrån....
MEN numer klarar jag både att dammsuga och gräva och plantera!!!

Och idag har jag tagit min första längre prommenad!!!!

Lasse och jag tog med oss hundarna och gick runt halva travbanan! Sååå fantastiskt skönt! Visst jag hade båda kryckorna, men de var mest med för att hålla balansen samt för att stödja ryggen. Vi var ute och gick ca 30 min utan att stanna för att vila. När jag kom hem var jag lagom varm, ökad andhämtning och något höjd puls. Och framför allt: Jag hade INTE ont i varken knän eller i rygg!
Så nu är det nog inte alltför långt bort innan jag kan knäcka den där champangeflaskan.....
Resultatet på vågen är mycket possitivt: från 17 dec tills idag 1 maj har jag tappat 38,1 kg.
Kan ju inte vara annat än nöjd, eller hur!

Njut av livet och ta hand om varandra!

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela