lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

INTENSIVA DAGAR!

Publicerad 2011-09-04 21:43:43 i Allmänt

Oj, vilken vecka!
Först skulle jag fixa en femveckors arbetsvecka på tre dagar, gick väl sisådär...men så äntligen kom då TORSDAGEN!
Jag fattade ett beslut i april, anmälde i maj, betalade i maj och fick bekräftelsen i maj/juni.

Detta kan komma att bli mina nya arbetsinstrument:


Svårt att få bra skärpa, men nån kanske ser vad det är.
Det är akupunktursnålar!

Jag har bestämt mig för att utbilda mig til djurakupunktör!
Så i torsdags morse satte jag mig på tåget till Kinesiska Skolan i Falun. Visst, lite nervös var jag allt. Tänkte att jag nog var den äldsta osv. Men den första jag möter är en tjej i min egen ålder, dvs 50+. Så redan då kunde jag andas ut lite. Nästa farhåga var nog att alla hade en massa djurskötarutbildning eller liknande. Men så var inte fallet, utan några få som faktiskt har jobbat med djur på heltid, är vi alla där för vi att vi har ett brinnande intresse för att hjälpa djur, i vårat fall hästar och hundar.
Utbildningen är en sk distansutbildning på tre terminer. Två dagar varje månad är det teori/praktik i Falun och däremellan är det mycket plugg och hemskrivningar.
Första terminen är det mest teori, andra terminen väljer man vilken djur (häst eller hund) man vill specialisera sig på (påbyggnad för det andra djurslaget finns) och tredje terminen består av mycket praktik. Sen slutar utbildningen med en teoretisk och en praktisk tentamen.

Men för att återgå till denna första träff, måste jag säga att jag är helsåld!!! Det känns som om jag äntligen hittat nåt som jag vill satsa på.
Vi är ett jättetrevligt gäng med mycket blandade ryggsäckar. Längtar redan till nästa kurstillfälle i slutet av september.
Vi har redan fått sätta nålar på varandra, så himla kul!

Det var två mycket intensiva dagar. Men som sagt, så otroligt roliga. Gissa om jag somnade som en stock på fredagkvällen, drömde om ying och yang, Qi och zhen och allt vad det heter.
Hur skall jag kunna hålla i sär alla begrepp????

♦Sen blev det lördag♦

Ingen sovmorgon! Nej nu var det dag för nästa utbildning!
I detta fall för Glizz.
Då jag tidigare skrivit om att BC är lite av rasister har jag anmält oss till en VALPKURS på Sala BK. Tycker att den lilla fröken behöver läras sig att det finns andra hundar och att ändå bland andra kunna fokusera på mig. Så kl. 09.00 samlades vi, 10 förväntansfulla hussar och mattar med våra hundar.
Gissa vem som blev allas favorit??? Självklart, lilla Glizz!!!
Hon är yngst och absolut sötast....
Första lektionen gick enbart ut på kontakt mellan hund och förare. En liten promenad i skogen och lite arbete på plan.
Här kommer några foton från första kursdagen:


Bäst att kolla in de där konstiga "hundarna"



Kristina, instruktör:


Väl hemma efter att ha varit mattes duktiga tjej fick jag mitt första egna nya färska märgben. Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen med det så de andra inte snodde det från mig..... Men visst har jag hittat dett bra ställe??? Här får jag iaf vara ifred:







Men det är lite lättare att äta ben utan hundskål, så till slut gick lilla fröken ut:


Undrar om Bezz ben är godare...


Nu är det bara att ladda för en ny arbetsvecka. Kanske inte lika spännande som denna men det är snart lördag igen och då skall vi ju gå på valpkurs igen!

Ha en riktigt skön vecka och glöm inte att:

vara rädda om varandra!



Lena - Glizz - Guinezz

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela