lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Onyttigt, eller...

Publicerad 2013-02-17 16:07:17 i Allmänt

Vilken "onyttig" vecka det varit.
I tisdags var det ju fettisdagen, vilket innebar semla på jobbet. Sen blev det även en semla hemma på kvällen.
Onsdag blev det tårta på jobbet då en kollega fyllde 40 år.
Torsdag var ju Alla Hjärtans Dag = godis hjärtan!
Fredag är Bakdag på jobbet så då hade nån bakat mazariner och hallongrottor.
Lördag var det årsmöte på Sala Bk och där bjöds det på smörgåstårta.
Söndag (idag) träning på klubben resten av smörgåstårtan till fikat.
Tur att kassan är skral, för det blir inga extra godsaker framöver!
 
 
Skickade ner några små Alla hjärtans dag-presenter till mina flickor i Gnesta.
Varsin liten hjärtenalle till Tilda och Tuva och ett par stickade pulsvärmare till Hannah.
 
 
I torsdags startade vår Spinning igen. Denna gång i Örebro.
Rapporten vid värmningen löd:
"Vi har satt i extra brodd bak, då det är modd uppe på och hårt under. Han ser smidig ut"
 
(Här var det tänkt en bild på Spinning, men den här j-a bloggen vägrar ladda ner fler foton)
 
Så här skrevs det efter loppet:
"Efter två omstarter och ett struligt lopp där nästan all galopperade, tog han sig fram till en 5e plats. Vi är mycket nöjda med honom då han var mycket piggare idag än i förra loppet. Med mindre strul kunde han iaf varit 3a. Kul, nu verkar han blivit stabil. Nu letar vi nya lopp"
 
Idag på träningen gick Glizz riktigt bra.
Vi började med att hundarna fick hälsa av sig på varandra nere på parkeringen. Detta gjorde att alla hundarna hade lättare att fokusera på oss förare när vi kom upp på apellplan.
Dock har hon fortfarande problem med att förstå att andras bollar, kampar och apportbockar INTE är hennes... Kastas det nåt i hennes närhet blir hon ett litet monster; DEN ÄR MIN, SKA HA DEN... men vi jobbar på det.
Vi jobbar mycket med gruppträning, vilket är jättenyttigt. Det gäller att hålla sin plats och position, ha koll på den som går framför / bakom / jämter och samtidigt ska hundarna vara fokuserade på oss förare. Riktigt kul är det!
Idag tränade vi även tandvisning, ett moment som är lätt att glömma bort.
 
Laila kollar Ebba.
 
Matte; inte kommer hon och kollar mig va..
 
Birgitta & Nysa
 
Efter en stunds effektiv träning var det fikatime. Den stunden är lika viktig den. Det blir en stund inne i stugan med härligt hundsnack.
Efter träningen i dag fick hundarna rasa av sig. Kul när alla kan vara lösa, även om Glizz ibland tyckte att fyra schäfrar kanske var lite för många, dom är ju så stora.
 
Glizz, Bellis (lab) och Storsa (Sch)
 
 
Väl hemma igen är det skidor på TVn som gäller. Är väl måttligt road men Skidskytte kan ju vara kul. Kanske skall sätta på en kopp kaffe.
 
Vid mina fötter ligger en riktigt trött liten Glizz och sover.
 
Ha en bra vecka!
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena & ♥G-na♥
 
 

Stolt matte !

Publicerad 2013-02-03 16:06:50 i Allmänt

Måste bara får skryta lite över mina tre töser.
Idag när vi var ute på en härlig prommis, gick vi upp i skogen då det är isgata på vägarna. Det är fortfarande mycket snö i skogen, ca 40 cm, men en hård skare som tom bar mig! Skönt för hundarna att kunna sträcka ut och få springa och busa utan att riskera att halka och ev skada sig.
 
Full fart:
 
 
 
Men vad är det som kommer ut ur skogen?
 
Jo, tre ståtliga älgar:
 
 
Inte världens bästa bilder precis, men jag är glad att jag fick fram kameran och att dom fastnade på bild överhuvudtaget!
 
Men nu till en stolt matte.
Först
Nej - Stanna
 
Hit
Ligg
 
♥♥♥ Mattes duktiga töser! ♥♥♥
 
Sen måste man ju kolla lite.
Om du kollar vart dom gick, kollar jag om det kommer fler:
 
Kom Raki, vi kollar vart dom tog vägen!
 
I samlad trupp:
 
 G-na kollar lite:
 
 
Lite mer race i en av hästhagarna på vägen hem
 
 
Så fick vi sällskap av Ville på hemvägen:
 
 
Så här isiga är våra vägar. Inte lätt att vara ute och gå då. Skridskor passar nog bättre!
 
Lika isigt är det både på apellplan och på parkeringen på klubben, så idag blev träningen inställd. Men det blev som sagt, en härlig, händelserik prommis. Och när jag ändå hade kameran med blev det en massa kort tagna.
 
När vi kom hem hittade hundarna sin favoritring som tydligen kommit fram när solen legat på. Inga trötthetstecken här inte. Tänk att en ring kan vara så kul!
 
 
 
 
Onsdag, torsdag och fredag förra veckan var jag åter upp till Falun. Denna gång för att börja påbyggnadskursen i akupunktur för häst. Vi är en liten (lagom) klass på sju elever som alla är färdiga hundakupunktörer. Känner att jag är lite ringrostig vad gäller sjukdomsbiten på häst, men annars tyckte jag att jag skötte mig helt ok. Det är riktigt kul att "hålla på med" hästar igen. Herregud, det är ju över 30 år sen jag var aktiv. Foton tog jag med mobilen, men jag har fortfarande inte lyckats föra över några foton från mobilen till datan. Tre toppendagar blev det.
 
Nu blir det en kopp kaffe, dock ingen semla denna helg. Ska nog tända en brasa, bara för att det är så mysigt. Tar nog fram stickningen och börjar på ett par nya pulsvärmare, röda denna gång.
 
I morgon måndag ska jag till Akademiska i Uppsala. Det är dags för min 2-årskontroll. Ska bli spännande att höra om alla värden är bra. Fick lämna elva (11) rör blod för 14 dagar sen. Denna gång ska vi även tala om hur vi ska gå vidare med all överhud som blivit. Mer om detta nästa gång.
Ha en bra vecka alla vänner!
 
Mina vackra töser:
 
 
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena
 

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela