lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Vadå planera???

Publicerad 2012-02-26 17:07:43 i Allmänt

Ja, då var det åter helg. Härligt!!! I slutet av veckan har det ju varit strålande sol och +grader. Käre sambon Lasse har varit såå"gullig" och ringt mig på jobbet och talat om att han suttit ute i solen och druckit kaffe....visst är han rar...
Men var f-n är solen och +graderna när det blir lördag???? Ja, iaf inte här i Sala där jag är! Så j-a typiskt! MEN inget ont som inte har nåt gott med sig.
Dåligt väder = stadar/fixarhelg.
Bestämde att nu var det hög tid att tömma ett av rummen och börja om, rensning av garderob och om-möblering stod på schemat.
MEN då får jag ett mail: Hönorna jag sökt finns att hämta norr om Tierp.
OK. Dags att planera om dagen.
De nya sångfåglarna skall ju naturligtvis känna sig välkomna. Dvs städning av hönshuset. Det gamla skall ut och ny fräsch halm in. Sen var det bara att fixa en bur (hundburar är perfekta) och sätta sig i bilen och fara iväg. Efter två felkörningar kom vi äntligen fram, och där var de; fyra helt underbara damer. Och tänk, ägaren ville inte ha nåt betalt!!!  Han var bara glad att de kom till ett nytt bra hem där det dessutom fanns en tupp.
Väl hemma (kl 21.30), utan middag under hela dagen, syndade vi. Vi köpte en pizza att dela på. Måste erkänna att de första två tuggorna var otroligt goda, MEN resten smakade för j-ligt. Kan bara konstatera att ALDIG MER!!!
Iom att vi kom hem så sent, fick hönorna "bo" kvar i buren inne i badrummet tills idag, söndag. Till Guinezz stora glädje. Om hon hade fått bestämma, hade hon bott där under natten. Hon fullkomligt älskar dom, har redan "adopterat" alla fyra.

Så blev det söndag. Ner till hönshuset med alla nya damer. För att alla skulle få vänja sig vid varandra, ställde vi in buren med damerna och lät alla få vänja sig.
Efter ett par timmar släppte vi ut  damerna och la in ett stort rött tunnlock. Enl alla sk hönsexperter skall man sätta in nåt nytt i hönshuset så att alla koncentrerar sig på det nya istället för nykomlöingarna.
Ha, Skitsnack!
Lill-Babs (som jag felaktigt kallade för Isa Quensel) blev vansinnigt svartsjuk! Här skulle minsann inte några nya, yngre, tjusigare (?) damer komma och göra sig märkvärdiga!
Jäklar vad hon blev sur, förnedrad, svartsjuk, you name it! Hon pucklade på dom nya damerna så fjädrarna yrde. Nya ligan retirerade och tog sin tillflykt in i ett hörn under alla reden. Ja, det var bara att låta dom vara. Efter ett par timmar gick vi ner för att kolla läget.
Elvis var ute och verkade riktig tillfreds med att det nu finns fler damer i huset.
Lill-Babs höll hårt om "sin" Pavarotti, men Pavarotti verkar vilja utforska nytillskotten allt mer. Tror nog att det kommer bli riktikt bra det här till slut.
Här kommer en presentation av våra sångfåglar:

Lill-Babs född 2008, dvärgkochin färg: vete


Grynet (Molvig) f. 2008 Dv.kcohin/Chabo f.2008 färg: spräcklig


Robbyn, dv.kochin/Chabo, f 2009 färg: vete/lax (dotter t Grynet)


Cher, f. 2009, Dv.kochin/Chabo, färg Svart, (dotter t Grynet)



Madonna, f. 2009, Friserad dv.kochin/Chabo/Silkes, färg: vit.


Och så tupparna:

Pavarotti, f. 2007, Dv.kochin, färg lax


Elvis: f. 200, dv.kochin, färg lax (son t Pavarotti)


Det var en presentation av våra rara höns. Kan rekomendera dvärghöns om det är nån som vill börja med höns. Dom är lugna, sociala och lättskötta. Dom producerar inte massor av ägg, men det räcker gott och väl till oss två. När det är som bäst måste jag tom ge bort ägg, baserat på fem hönor. De har en hönsgård så de kan vara ute även om vi är borta. Är vi hemma kan de ströva fritt i hela trädgården. Fram på senkvällen gör tupparna sitt jobb och ser till att alla kommer inomhus innan natten infaller. Skönt, med tanke på räv, lo och varg.

Samtidigt som jag skriver detta, ser jag på hästhoppning fr Gothenburg horse show, smuttar på ett glas rött och minns tillbaka. För ett antal år sedan åkte jag & Hannah ner till denna hästshow tillsamman med ett härligt gäng fr Värmdö Ridklubb. *Oh, vad kul vi hade!
Hoppas att jag kan komma tillbaka till ridningen igen. Längar så!
Hannah funderar starkt på att låta Tilda, snart 4 år, börja rida. Vore så kul, fjärde generationen på hästryggen! Största supporten blir allt mormor!

That´s all folks!

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Tråkig vecka och trist helg!

Publicerad 2012-02-20 13:04:15 i Allmänt

Hurra! Ibland har man tur: Jag skrev detta inlägg i går kväll men såg nu att det inte var publicerat. Men för en gångs skull har jag tur och behöver inte skriva om allt: Det låg kvar i "utkast".  Allt som oftast händer det ju och då brukar man ju få börja om.

Ja, då har ytterligare en vecka passerat. En vecka som varit så himla lång!!!
Ganska typiskt att det blir så när man precis avslutat en så urmysig helg med barn och barnbarn!
Måndagen och tisdagen passerade i en rasande fart, inget speciellt hände. Det var mao som vanligt, upp i ottan, iväg i bilen 05.45 till Sthlm och jobbet, jobba och sen sätta sig i bilen och åka hem igen. Hemma runt 18.30. Som vanligt långa dagar.

Har suttit hela kvällarna och letat på nätet efter ett par (helst fyra st) hönor! Det verkar vara stört omöjligt att hitta några. Ja, nu vill vi ju inte ha vilka hönor som helst, utan DVÄRGKOCHIN. Våra gamla hönor har en efter en "trillat av pinn" så nu har vi bara en höna kvar. MEN vi har två tuppar. Dessa två herrar;  Pavarotti och Elvis är far och son. När vi hade fler hönor var det frid och fröjd i hönsgården. Pavarotti är ledartuppen med stenkoll (och parningsrätt) men han har alltid hjälp av assisterande Elvis. Elvis tog alltid hand om den höna som gick lite för sig själv och såg till att inget hände henne samt att hon kom in i hönshuset till natten. Men med bara en höna: Isa Quenzel, har det blivit oro i hönshuset. Stackars Elvis är förvisad till en hörna av hönshuset medan Pavarotti och Isa Quenzel förlustar sig på resterande yta.

SÅ OM DET ÄR NÅN SOM VET OM DET FINNS NÅGRA DVÄRGKOCHINHÖNOR TILL SALU, HÖR AV ER. ELVIS BEHÖVER EN EGEN FRU!

Isa Quenzel:





Började på natten till onsdagen känna av lite halsont, men tänkte att det ger nog med sig. Åkte till jobbet men kände mig inte på topp. Som tur var skulle jag jobba hemifrån på torsdagen och kände mig lite piggare på torsdgaskvällen. Fredagen passerade i snuvans tecken och när inte ens vinet smakade på kvällen insåg jag att jag nog var mer sjuk än jag anat...
Och mycket riktigt, vaknade på lördagen med en dunderhuvudvärk, ont i halsen, rethosta och stans snuva (hur mycket snor ryms det i "hjärnan" igentligen), så efter en kopp te var det bara att krypa ner i sängen igen. Sov hela dagen tills kl 17 då gick jag upp, tog en dusch, en irish coffee och lagade lite mat. Såg lite på TVn och gick tidigt till sängs.

Sömn (eller var det whiskeyn) är nog bästa medicinen, för på söndagen kände jag mig hyfsat pigg. Iaf så pass pigg att jag skulle kunna åka till årsmötet för Vestmanlands vallhundklubb.
Mest åkte jag dit för att träffa lite vallhundsfolk och höra om ev kurser till våren. Årsmötet var som alla andra årsmöten och när det var avklarat bjöds vi på kaffe och smörgåstårta. Vi var 18 personer på plats, ganska hyfsat med tanke på att vi inte är mer än ca 85 medlemmar.
Efter en stunds hundsnack var det dags att fara hem igen.
Är gladd att jag åkte dit, några nya kontakter knöts och jag känner mig förhoppningsfull. Tror att jag kan få den hjälp jag behöver både när det gäller Glizz och Guinezz. ♥♥Det är mina två älskingar värda♥♥ Vi längtar så efter att få börja valla igen!
 
   
  














Nu är helgen slut och allt som jag hade föresatt mig att göra (rensa garderben tex) finns ju kvar tills nästa helg. Damråttorna ligger oxå kvar. Likaså tvätthögen och strykhögen. Så inte behöver jag sitta med armarna i kors. Meen...det kanske finns roligare saker att göra, får väl se vad som dyker upp.
Livet är ju fullt av prioriteringar, eller ?

That´s all folks!

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na.

Fyra kanondagar!

Publicerad 2012-02-12 20:45:23 i Allmänt

Visst är det tur att livet ändå består av kontraster!
Först hade vi en helg där vi höll på att frysa ihjäl. Vi vaknade förra lördagen av att ha 9,7 grader inomhus!!! Det var bara att åka till Västerås och inhandla ett extra oljeelement. Nu har vi härliga 18-20 grader. Utomhus hade vi -22 grader. Burr!
Denna helg hadde vi idag strålande sol och 0 grader mitt på dagen.
Men det är nog så att hade det inte varit -22 förra helgen hade man inte uppskattat denna helgs väder lika mycket, eller hur?

I torsdags bar det av upp till Falun igen för två härliga dagar i kinesisk anda. Nu börjar det bli så där härligt roligt, ni vet när känslan av att man börjar fatta vad allt går ut på infinner sig. Första dagen är ju gemensam, vilket är jättekul, då vi har teori. Vi är då 20 elever och vi har så otroligt roligt. Mariette, vår lärare, är så otroligt duktig och har en härlig humor.
Den andra dagen består av praktik. Då vi bara är sex personer som valt hund har vi ju praktiskt taget privatlektion. Vår lärare, Sandra, är jätteduktig och får oss alla att känna att vi fattat vad vi håller på med. Hon har alltid 4-5 hundar med sig som vi får praktisera på. Fantastiskt!
Dessa två dagar går med den rasande fart. Så skönt att det är torsdag/fredag så att man har helgen ledig och får en chans att smälta alla intryck.

Dock blev det inte mycket till vila denna helg, men destå mysigare på alla sätt och vis. Dottern Hannah, hennes döttrar Tilda 3,5 år och Tuva 1,5 år passade på att komma upp då Johan (mågen) var iväg till Värmland för att kolla in Svenska Rallyt.
Det blev en sen fredag, men vad gör väl det. Trodde att vi kunde sova länge på lördagen. Men nä nä tyckte Glizz, har du varit borta två dagar matte så var det bara att gå upp kl 08.00.

Efter en härlig frukost var det dags att gå en lika härlig promenad med hundarna. Strålande sol, glada barn och lyckliga hundar, vad kan man mer begära?
När vi kom hem var det fika, den obligatoriska nagellacksmålningen på Tilda o Tuva. Lila till Tilda och rosa till Tuva. Sen var det pärlplattsläggning och målning på schemat. Lite sång och dans innnan middagen hanns också med.
Efter middagen blev det mer mys innan lördagsgodis, popcorn och Gladiatorerna

Och, tänk söndagen blev precis lika härlig. Runt tretiden åkte dom hem till Gnesta igen. Och gud så tyst här blev...Hundarna slocknade och sov som små grisar  flera timmar.

Här kommer lite foton tagna under dessa två härliga dagar.

Mina underbara töser:


Tilda & Guinezz:


En jättekelig pålle:


Tilda & Glizz har en mysstund i soffan:


Tuva tycker att Vilmer är bäst.


Nattad av Guinezz är bästa godnattsagan:


Tjejligan på söndagspromenad:


Tilda med fovoriten Raki:


 Lite manligt (Vilmer) beskydd kan ju aldrig skada:


Mattes fina flickor:


Nu är det bara att ladda för en ny vecka: In i duschen, fixa håret och måla naglarna. Tror jag tar samma rosa färg som Tuva valde. Leta fram några klädtrasor och sen gå och nana kudden. Kanske några sidor i boken innan John Blund kommer förbi.


Och (som vanligt) Glöm inte att vara rädda om varaqndra!

Ha en bra vecka alla vänner!

Lena & ♥G♥-na

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela