lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

En kanonhelg!

Publicerad 2011-11-20 21:53:24 i Allmänt

Tänk att det kan vända så....
Fredagen startade i kaos. Skulle ha medarbetasamtal 08.30, vaknade 07,45...det tar nästan 2 tim att ta sig till jobbet. Ok, tänkte att jag får ringa under vägen och meddela att jag blir sen, mycket sen. Då inträffar nästa problem; kommer inte in i bilen! Den är som ett kylskåp. På torsdagen bytte jag till vinterdäck och passade på att få bilen tvättad. Glömde att sätta på timern till motorvärmaren och naturligtvis var det kallaste natten denna höst -9 grader. Kunde inte ta Lasses bil, då han var på väg i taxi till sjukhuset i Västerås ocn naturligtvis hade han sina bilnycklar med sig...
♦DÅ GAV JAG UPP♦
Jag ringde till jobbet och berättade och tog till slut semester!

Då vi skulle få middagsgäster till kvällen, slapp jag nu stressa och kunde tom njuta av att hinna svabba av alla golven (både Guinezz o Raki löper), bädda i gästrummet och förbereda middagen i lugn och ro.

Så kom dom då äntligen Inga-Lill och Olle. Inga-Lill är ju en av mina äldsta väninnor, Hannahs dagmamma och Glizz uppfödare, Olle har jag träffat av och till inom hundvärlden sen början på 80-talet. Det är så otroligt roligt att dom nu är ett par och lever ihop ♥
Glizz och syster Gippa hade lika roligt som vi tvåbenta:


Det blev en kväll med mycket hundsnack, god mat, goda viner, (öl), irish coffee och slutligen även en drink...drömmar om att ev göra en gemensam resa till skottland. Ja, det blev en mycket trevlig kväll.
Vi sov tills vi vaknade på lördagen (förutom att Glizz väckte mig 08.00, som vanligt). Jag kände mig ovanligt pigg, så jag gick upp straxt efter 08, gick ut med hundarna och fodrade hönsen.
Runt 09.30 vaknade resten och då åt vi frukost:

Olle och Inga-Lill vid frukostbordet:
 

Därefter passade vi på att ta en promenad då det var så vackert väder. Mina äldre hundar och Lasse stannade hemma, men vi andra gick upp till stallet och en förbi hästhagar och ut på travbanan.

Här ses Inga-Lill, Olle med Reva, Lova Gippa och Glizz på travbanan:


Uppe vid stallet träffade vi på en riktigt trevlig häst. Valparna tyckte dock att det var otäckt. Glizz har nog trott att hästar föds med sulky, för dom är helt ok, men en nyfiken häst utan sulky och ett huvud lika stort som henne själv...ja, det kan ju bara vara ett monster:

Glizz och "monstet":


När vi kom hem, drack vi kaffe och sen åkte Inga-Lill, Olle och alla hundarna hem till Tyresö.
Nu ser vi fram emot nästa gång vi kommer att träffas. ♥

♣♣♣

Sen var det bara att ladda om! In i duschen, packa lite hundmat och övernattningsgrejer.
Kl. 18.00 var det tjejmiddag hemma hos Britt på Värmdö.
Hade först tänkt åka hem på senkvällen, men Britt tyckte att jag kunde ta med mig Glizz och sen vara med och träna lite på Vbk innan jag åkte hem till Sala på söndagen. Och så fick det bli.
Åkte i god tid så att Glizz skulle hinna träffa Kringla och Karlsson (kelpies) ute innan resten av tjejerna kom.

Karlsson: (gammalt foto)


Kringla: (gammalt foto)


Och allt gick så otroligt bra. Efter att Kringla hade talat om (tydligt och sjyst) att det faktiskt var hennes hem och att hon är äldst var det inga problem.
Kvällen blev så där jättetrevlig som den alltid blir när vi alla träffas! Britt hade gjort så fantastiskt god middag;
Förrätt: Gubbröra och sill på kavring, serverat med kall cava.
Varmrätt: Kycklingsgryta m fantastiska örtkryddor o vitlök, ris och ett supergott rödvin.
Efterrätt: Hemmagjord chokladmousse och till den en kall cherry.
Lite senare blev det kaffe och en supergod äppel/saffranskaka som Ulla bakat. Mums!
Det blev en sen kväll, men som sagt supertrevlig. Kl 02.00 stöp vi till sängs. Trötta och nöjda!
Och var hade jag kameran tror  ni???
Jo, i jackfickan....Alzheimers, eller!!!

Söndagmorgon: Upp runt 08.30. Gick en prommis med hundarna och sen hem för en god frukost. Efter kl 10 åkte vi ner till Vbk och tränade lite hund.
Men först fick Glizz träffa Chilli,  6 mån. Gissa om dom hade roligt:
(Det var nu jag upptäckte att jag hade kameran i fickan...)




Jag och Glizz tränade lite lydnad. Passade på att bara träna på att hon skulle försöka fokusera på mig. Det var inte lätt för liten fröken, för samtidigt på plan tränade Peggy och Gaya:


Då skytteklubben ligger precis brevid apellplan, sköts det ganska ordentligt idag. Hade lite dragkamp med Glizz under de första skotten. Hon brydde sig inte alls. Hon var mer intresserad av att kolla in Gaya. Så himla skönt!

Här kollar Glizz in Gaya, trots att det skjuts ganska friskt:


Efter lite lydnadsträning gjorde vi några korta valpbudföringar. Glizz sprang med glädje till Peggy, kul! När vi var klara gick vi in i klubbstugan och drack en kopp kaffe, där var även några andra gamla goa klubbkompisar. Så himla kul att träffa alla igen!
Sen var det dags att sätta sig i bilen och fara tillbaka hem till  Sala. Skönt att åka när det är ljust. Var hemma straxt efter tre.

Tog en kall bira med Lasse och kollade på "Så mycket bättre"
Glizz kröp upp i soffan, och har nästan legat där hela kvällen. En ovanligt lugn kväll...

En trött liten Glizz fylld av nya intryck:


♥ TACK ALLA SOM BIDRAGIT TILL EN UNDERBAR HELG ♥

Untill next time:
Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Halloween halvtid

Publicerad 2011-11-05 20:47:24 i Allmänt

Allhelgonaafton och halvtid för denna helg.
Tog ledigt halva dagen igår och fick på så sätt en långhelg. Såå skönt!

Fredagen blev G-nas dag.


Kl 10 åkte vi upp till klubben, där träffade vi Annette och Anna. Åkte ut i skogen där vi la några spår och gjorde en liten sakledningsruta.
Vi började med spåren.  Först ett mattesår till Bella. Det blev lite för uppstrssande för Bella att matte försvann. Spår nr två var ett "vanligt" spår med sak i slutet. Det gick mycket bättre, lugnt och fokuserat.
 Duktig Bella:



Sen var det Glizz tur. Jag gick själv ut spåret, ett spår på drygt 100 m med en vinkel efter ca 70 m. På första benet hade jag lagt ut en apport. Mest för att se om hon reagerade överhuvudtaget. Och gissa om hon gjorde. Hon tog tillochmed upp den och kom med den till mig!!! Stolt matte!!! Vinkeln var heller inga problem, lugnt och fint tog hon sig sedan till slutet där jag lagt både slutapport och leksak. Nu brydde hon sig inte om apporten men blev jättelycklig när hon hittade sin sak. Och lika glad var jag!
Först och främst över hennes sätt att lösa sin uppgift men även över att jag själv la ut och seda gick spåret med henne UTAN KRYCKOR. Det har jag inte kunnat göra på en massa år.



Sen la Annette ett apellspår till Guinezz. Tack snälla. Guinezz var lite väl ivrig och missade första apporten men sen gick det bra.

Därefter fikade vi och sedan vallade vi en liten korridor, där vi la ut två saker som hundarna fick leta upp.
Även här jobbar Glizz så himla fint. Hon går från klarhet till klarhet. Är så himla nöjd med henne.



Efter tre timmar i skogen blir man så trött så trött. En tupplur på soffan tillsammans med husse är ganska mysigt efter ett dagsverke i skogen:


Idag lördag har vi haft det lugnt och skönt. Ingen hundträning, får bli i morgon. Lite inhandling av hundfoder och kattsand på Granngården, kollade sista V75 (blev inte miljonär idag heller) och lite pyssel i trädgården.
Tänk att rosorna blommar än i november:






Och medan jag pysslade så busade hundarna. Raki (golden) har blivit Glizz bästa lekkompis.






Gruppfoto:



Tre bordercollie, tre helt olika färger:



Gjorde lite fint till helgen:




Nu skall jag se det bästa TV program som skapats inspelat i Burgsvik, Gotland, mitt barndoms ö där jag växte upp: Så mycket bättre. I kväll är det Eva Dahlgrens kväll. En av de bästa sångerskor vi har!

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na.

Kennel-läger.

Publicerad 2011-11-01 11:28:35 i Allmänt

Har varit på Revlills kennel-läger!
Två underbara dagar med härliga hundar och dess lika härliga mattar och hussar.

Men klantiga Lena glömde naturligtvis kameran hemma .....

Tog en massa kort med mobilen, men kan inte föra över dom till datan. Har försökt i två dagar och har nu gett upp. Tror att det beror på att jag bytt bredbandsoperatör.

Vi träffades på lördag förmiddag hemma hos IngaLill och Olle. Där bjöds det på fika, mackor och äppelkaka. När alla hade bullat in och var nöjda gick vi ner till deras får för att "känna på" lite.
Kul att se hur olika valparna är,
Glizz, Goosie och Gast är lite lugnare och försiktigare (än) medan Gippa och (G)lizzie är mer "gåpåigare" Sista valpen i kullen, Gissa, kunde tyvärr inte vara med.

När vi kände oss nöjda åkte vi för att gå några spår.
Även här skötte sig alla strålande:

Glizz spårar:



Därefter åkte vi tillbaka hem till IngaLill och Olle för en snabb fika för att därefter stuva in oss i bilarna för att åka ner till min gamla klubb Tyresö Brukshundklubb.
Där tog Olle hand om oss för lite sakletning.
Glizz har bara provat detta en gång tidigare med endast en sak utlagd. Nu hade en stor ruta vallats av och Olle la ut två saker i samma del på rutan. Första tog hon direkt, duktig tjej. Den andra tog det lite längre tid och med lite hjälp så löste hon sin uppgift; nöjd matte ♥.

När vi var klara gick vi in till uppdukat bord.
Vi blev bjudna på vitlöksspäckad lamstek, kokt potatis, hemmagjord svart vinbärsgele och ett gott rödvin. Efter fick vi hemmagjord rabarberkaka med vaniljglass.
Mätta och nöjda packade vi in oss i bilarna igen och åkte åter hem till IngaLill och Olle. Där avslutade vi kvällen med en Irish Coffée, muntra samtal och glada skratt innan vi trötta stöp i säng.

Måndag morgon började med gemensam frukost och sen avfärd mot Mariefred.
Där fick vi träffa valparnas pappa Suck och fick sedan ett par härliga timmar ute i fårhagen under Gunnels säkra instruerande.
Först var vi utanför lilla fållan. Glizz tyckte fåren var lite läskiga. Försökte skrämma bort dom genom att skälla. När inte det funkade började hon sakta röra sig runt fållan. Men hon behöver ha får som rör sig mer.
Då tog Gunnel ut fåren och det blev en avsevärd skillnad på Glizz. Hon var såå duktig, min lilla pärla:





När alla hade vallat färdigt gick vi in till Gunnel. Där hade IngaLill dukat fram med hemmagjord Gulachsoppa och hembakat bröd. Åh vad det smakade gott efter ett par timmar ute i den kalla höstdagen.
Lite härligt eftersnack och tipps och råd från coachen skilldes vi sedan åt.
Det blev ett par underbara dagar. 
Jag är så imponerad av IngaLill och Olle som lagt ner så mycket arbete och tid för att få oss att må så gott.

♥Ni är ett föredömme som uppfödare♥

Mer att läsa och fler bilder på Glizz syskon (då jag var så slarvig med glömd kamera) kan ni läsa/ se på

 
http://www.revalill.se/dagbok.html

Må så gott och glöm inte att vara rädda om varandra.

Lena & ♥G♥-na

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela