lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Sommartid på riktigt

Publicerad 2012-03-25 20:19:03 i Allmänt

Natten till idag ställdes klockan fram en timme och det blev sommartid.
Och tänk vilken fantastisk helg det varit.

Nu skulle utemöblerna fram.
De har stått staplade inne i pergolan hela vintern. När väl möblerna var utburna var det bara att börja sopa upp alla miljoner solrosfrön. Tror att det bott nån liten mus där i vinter för där fanns ett tiotal högar med solrosskal. Men efter en timmes idogt sopande är nu iaf golvet rent och fint. Nu ligger bara de stora parasollen kvar, de får vi ta nästa helg.



På väg hem i fredags åkte jag in till Bålsta. Mamma hade plockat fram mer saker som kan komma till användning här hos oss. Det var spadar, krattor, snöskyfflar och annat smått o gott. Hela bilen var full.
Finast var ändå dessa:


















Två stora fina krukor med fat, planterade med krokus och tulpaner. Nu står de vid var sin gavel och pryder entrén. Tänk vad lite blommor kan göra.

På lördagseftermiddagen var det dags för Glizz att börja skolan igen. Förra lördagen startade unghund-/fortsättningskursen på Sala Bk. Då hjälpte jag mina föräldrar med deras flytt så då var vi tvungna att stå över, men nu är vi igång igen. Några avhopp och några nya deltagare i klassen. Glizz blev så glad att träffa sina gamla kompisar.
Gårdagen handlade om kontakt; att kunna mötas men med fokus på matte/husse. Enda momentövningen var ligg, ligg kvar.
Lilla loppan var så duktig. Hon tycker faktiskt (än) att jag är en ganska kul matte. Visst gör hon sina små tjuvrus om nån kommer för nära och jag inte är med, men i det stora hela är hon riktigt fokuserad. Hon var klart en av de mest fokuserade hundarna denna lektion.
Att möta annan hund = inga problem, än är matte bäst.
Att lägga sig på kommando = inga problem.
Att lämna henne liggande = ca 5 m inga problem.
Jag var så stolt över min lilla loppa.
♥ Mattes lillhjärta ♥.

Men att vara så fokuserad, få massor av nya intryck och träffa sina kompisar kräver sin "man". På kvällen var hon helt däckad.

Det är skönt att ha Raki som fotpall för trötta små fötter:


Söndagen började med riktig kyla, nordanvinden svepte in över fälten. Men stärkt av gårdagen måste jag bara ut och lägga ett spår till Glizz. Det blev ett enkelt (ja förrutom vinden då) spår på ganska öppen mark (måste va enkelt för matte med), två vinklar och fyra apporter. Hon har ju inte spårat sen i höstas så jag hade ingen aning om hur det skulle gå.

Klar för påsläpp:


Efter en lite trevande start gick hon riktigt bra. Hon spårar lugnt, lite försiktigt.
Matte: Här är nåt, vad ska jag göra?


Jaha, tror jag fattar:
1:a apportern                                                            
                                                        Slutapporten:


















Vadå? Tugg på apporten? Det har matte inte sagt nåt om (än)


Och däremellan?
Jo, mattes lilla loppa plockade ALLA apporterna, tog första vinkeln "by the book" så j-a snyggt. Vid andra vinkeln möttes hon av en riktig stark motvind. Men med en iskall matte (!) som stod helt still och lät henne jobba så löste hon det helt själv. Hon var så duktig!
Men det bästa var nog ändå att efter 2:a apporten kom suget. Det blev ett annat tempo och ett sug i linan. Hon VILLE FRAMÅT.
Jag är så himla nöjd med henne, mattes lilla goa loppa!

Tack Inga-Lill ( Revalills kennel) för denna goa lilla tös!

Vill tala om att även vi har våren här:


















Men för mig är nog att kunna hänga ut nytvättade lakan på tork det bästa vårtecknet:

 
Efter två intensiva dagar med trädgårdsarbete och hundträning hans det med en liten stunds avkoppling. En bok i solen i lä från vinden och goaste G-na som njöt av utsikten i hästhagen. En skön avslutning av helgen.


Nu vankas en ny vecka, hoppas ni alla får en riktigt bra vecka!

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Houdini-Glizz

Publicerad 2012-03-18 21:44:03 i Allmänt

Ja, då var åter en vecka över. Den har varit ganska omtumlande känslomässigt sätt.
Arbetsveckan började i dur men slutade i moll!
Bara att hoppas på att denna vecka blir bättre. Bara att bita ihop. Märker att jag inte talar klarspråk här men det har sin förklaring.

Till slut blev det iallafall äntligen helg!

På lördagen åkte jag till Bålsta för att hjälpa mor och far att flytta. Dom har sålt sin villa och köpt sig en fin trerumslägenhet, även den i centrala Bålsta. Där finns hiss och gångavstånd till centrum. Dom blir ju inte yngre med tiden så detta kommer att bli perfekt för dom. Det tar bara en timme att köra hit och så bor ju Mats (min bror) med familj i Bålsta. Så det kommer att finnas trädgårdar att vistas i, rabatter att påta i och grillar att grilla på även i framtiden för mamma och pappa.

♥♥




Idag, söndag, var det min tur att ha sovmorgon.  Sen Glizz flyttade hit har vi nog aldrig haft nån riktig sovmorgon. Hon är lika punktlig varje lördag/söndag: strax efter kl 8 kommer hon farande upp i sängen. Om man inte vaknar med det samma, lägger hon sig, hela hon, över ansikte och bröstkorg så att man inte kan andas. Väldigt efektivt! Lovar att man vaknar!!!
Efter frukost tog jag G-na och åkte till klubben för att träna lydnad. Oj, vad mycket goda dofter där var. Det tog ett tag innan jag kunde få lilla yrvädret att fokusera på sin uppgift, men med lite lock och pock och goda korvbitar så kunde vi genomföra det vi (jag) förutsatt. Idag fick hon även pröva på att hoppa hindret för första gången.
Och tänk att det nu är barmark och inte isgata på klubben, härligt!
Mest nöjd är jag med inkallningen och hindret idag!
Vi avslutade med en härlig skogspromenad.

Väl hemma, efter en stoor kopp kaffe, gick vi ut på tomten för att se var Glizz tar sig ut. Hon har nämligen setts av husse ute i hästhagen två gånger denna vecka...Under tiden jag går runt och kollar fårstängslet om där är nåt större hål, så ser jag den lilla yrhättan glatt mumsande på hästskit, fyra meter från mig, INNE I HÄSTHAGEN. Tänkte att jag ropar lite glatt för att se var hon tänker ta sig in igen. Inga problem, sa Glizz och kom som ett skott; genom en maska på fårstängslet. För att riktigt visa hur hon gjorde, sprang hon till andra sidan av tomten och ut i den andra hagen. Jag ropade och hon sprang runt och hoppade in genom en ny maska/ruta. Så nu har jag gått runt med en extra tråd som jag trätt igenom maskorna i den höjd som hon tar sig igenom. Tror dock inte det kommer att räcka. Antagligen måste jag sätta ytterligare en tråd högre upp, eller....
kanske...göda henne så hon blir för tjock att ta sig igenom....tål att tänka på, eller hur!

Vad, jag? Nä jag skall inte gå nånstans!


Oskyldig !!! (?)


Hoppas ni alla får en bra vecka!

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Det går fort när man har roligt

Publicerad 2012-03-11 21:45:51 i Allmänt

I torsdags var det åter dags att fara till Falun för två dagars akupunktursutbildning igen. Torsdagen består av teori, nya punkter som skall paplperas och även nålas. vi är ett sånt toppengäng och som vanligt flög dagen iväg.



På kvällen var vi ett gäng som gick ut och åt en bit mat och tog en öl. Sen var man lagom mör för att inta sängen i sitt lilla hotelllrum.


Efter hotellfrukosten på fredagen bar det iväg på praktik. Denna gång skulle vi vara på nytt ställe, ny lärare och nya hundar. Spännande!
Vi åkte till Falu Hunddagis. Vilket fint ställe! Vilka lugna och TYSTA hundar, totalt ca 40 st. Rent och frächt, stora ljusa boxar med ca fem hundar i varje box.
Lena, vår lärare för dagen, hyr in sig i ett rum där hon har sin akupunkturspraktik.
Vi hade två golden, två dvärgschnauzer och en storpudel till vårt förfogande.
Det blev en helt fantastisk dag! Alla hundarna hade nåt problem som vi fick arbeta med, hitta roten till problemet, skriva en journal, palpera ut punkter och även sätta nålar. Allt under Lenas överseende och goda råd.
En så fantastisk lärorik dag! Tack Lena! Och tack till hunddagiset för att vi fick vara där en hel dag.



Efter en natt i egna sköna sängen var det bara att packa om väskan och slänga in Glizz i bilen. Nu var det dags för TANTMAFFIANs middag. Denna gång var destinationen Tyresö. Vi är några glada, gamla (hm) vänner som lärde känna varandra genom våra hundar i början av 1980-talet. Det är Ulla som då hade en mellanschnauzer men nu har Hofvawart. Det är Haide som då hade Cavalier King Charles  och nu har en svenk/dansk gårdshund. Det är Inga-Lill som då hade Bernen Sennen och Hofvawart och idag har Bordicollies. Det är Anita som idag inte har någon hund och som tyvärr inte kunde vara med denna gång. Och så är det jag som då hade Fonzie och Lotuz, två flat coated retriever men idag har Bordercollies. Glizz var ju med denna gång då vi var hemma hos Inga-Lill och det är ju hon som är Glizz uppfödare. Vi har under alla år träffats på en bit mat och en trevlig kväll. Och tänker så fortsätta.

Jag kom lite tidigare än de övriga så vi började med att gå ner och titta till fåren. Glizz skulle få träffa dom en liten stund (i koppel). Ingen sk vallning då tackorna förhoppningsvis skall lamma om en vecka.

Hm, vilket bordskick! Att stå i matet...bäst att få lite ordning här:
 

Så ja, mycket bättre:


Sen gick vi upp och så kom Haide och Ulla och vi kunde efter en drink sätta oss till bords. Lammstek, kokt potatis, sallad och goda rödviner. Till efterrätt Brülé(?)pudding. Mums!


Under hela middagen var det full fart på Glizz och hennes syster Gippa:




Efter middagen var det finalen i uttagningen i sv schlagerfestivalen. Jag har inte sett nåt av de tidigare programmet men hört talas om Ranelid och Flink så det var ju ett måste att se.


Det var fler som ville vara med:


Glizz tyckte inte Heide behövde ha all grädde själv i sin Irish Whiskey:


Runt 01.30 gick vi och la oss. Jag och Glizz sov i en av husvagnarna. Gud vad det blåste, det var rena rama stormen utanför. kl 03.30 vaknade jag av att jag frös så otroligt. Då hade värmen lagt av i husvagnen. Det var iskallt. Tog kudde, täcke och Glizz och gick upp till huset och la mig på soffan och sov gott vidare. Efter frukost gick vi ner och gav fåren lite käk. Därefter var det dags att ta farväl för denna gång och åka hem igen.
Nästa gång träffas Tantmaffian hos mig i Sala.



Väl hemma tog jag alla hundarna på en promenad i leran. Solen sken och det var riktigt skönt.
Ska vi inte gå snart?


Man blir väldigt trött efter ett dygn hos tjocka släkten! Skönt att ha Vilmer som kudde när man är trött!


Nu är det nu vecka. Bara att ladda batterierna på nytt igen då.
Släppa ut dogsen för sin nattpink, borsta tänderna, krypa ner i sängen och ta fram boken en liten, liten stund sen sova några timmar innan klockan ringer 04.30 som vanligt.
Ja visst jag, måste leta fram en ny ljudbok så jag har i morgonbitti. Så det är bara att sätta fart nu då. God natt alla vänner. Hoppas ni får en riktigt fin vecka.

Och, glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Vårkänslor!

Publicerad 2012-03-04 16:46:37 i Allmänt

Vilken underbar helg!
Vilken energi jag haft!
Ja, nu blev det väl inga direkt "roliga" händelser denna helg, men jösses vad mycket jag fått gjort.
Först bar vi ner en gammal bäddsoffa som skall kastas, därefter bar vi upp en säng från gäststugan upp på övervåningen i huset. Slutligen bar vi ut en säng ut i förrådet. Sista sängen var enklast att bära ut då det bara var tre små trappsteg. MEN soffan och den första sängen. Ni som varit hemma hos oss, vet vilken j-a trappa vi har till övervåningen...Men det är ju tur att man är envis som en röd gris, för nu står allt där det skall stå!

När ångan väl var uppe var det bara att fortsätta, två rum till fick rejäla tag; TV-rummet, där det flyttades på barskåp och "mitt" rum där jag börjat gå igenom garderoben. Lite ommöblering även där då jag skall ha in en bokhylla som jag fått av kära mor och far. Har börjat gå igenom min garderob; det blev en hel sopsäck med gamla kläder som nu skall kastas. Skönt!

Tyvärr blir ju hundarna lite lidande när jag får ett sånt här ryck. Men det gäller att passa på när städlusten väl infinner sig.
Visst har hundarna fått sina promenader och lek och bus, men ingen riktig träning. Nu har vi iof rena rama skridskobanan här  så det kanske bara är bra att "köra" lite lydnad inne på köksgolvet. Idag är det apportering som gäller och det går ju lika bra att träna inomhus.
Ja så har dom ju fått sin veckodos av kloklippning förståss!

Inga kort har jag tagit denna helg, men här kommer några kort som iaf får mig att längta ännu mer efter våren och sommaren:

Semster:


Sommarbad:


Grillkväll med gamla goa vänner:


Träningsläger med bästaste vännerna fr Värmdö:

Iår är vecka 33 bokad för träningsläger. Vi prövar ett nytt ställe som jag fick tipps om för nåt år sedan. Skall bli spännande, det verkar iaf jättemysigt.

Denna vecka blir en kort och intensiv vecka. Tre dagar på jobbet sen bär det av till Falun och akupunktursutbildning. Ska bli såå kul. Är i Falun torsdag och fredag. Hemma i Sala över natten till lördag då jag åker till Tyrseö för tjejmiddag. Tar med mig Glizz och hoppas på att det kan bli lite tid över för vallning på söndagen innan jag far hem igen.

Vad...inget kort på lillskruttan....
Jodå; klart att lillhjärtat skall vara med:



Må så gott alla vänner. Hoppas ni får en fin vecka!

Och glöm inte; att vara rädda om varandra!

Hund-ra kramar

Lena & ♥G♥-na

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela