lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Det borde vara champagne!!!

Publicerad 2011-12-26 16:06:27 i Allmänt


Ja, det borde vara champagne (?) i glaset!!!!
Jag har alltid sagt att den dag jag klarar att gå runt travbanan UTAN kryckor skall jag fira det med ett stort glas champagne. Men det fick bli en stor kall! Spar champagnen till nyår.
Och tänk, idag på annandal jul hände det

♣ I DID IT ♣

Tänkte först bara ta "korta rundan" men det kändes så bra, vädret var skönt G-na glada och pigga och Vilmer som hängde på så när jag kom ut på travbanan bestämde jag att nu eller aldrig, det får väl ta den tid det tar och så gick jag åt höger iställer för tidigare vänster.
Visst det var stundtals jäkligt isigt och halt, framför allt sista biten då jag fick pulsa i ankeln i snö, men det var det värt.
Är så jä-la nöjd med mig själv. Två trötta hundar och en trött "liten" katt och en stolt matte, det är resultatet. För många kanske det är lite larvigt, men för mig som gått på kryckor sen 2001 är detta hur stort som helst.
Här kommer några bilder från dagens prommis:

Vilmer, Guinezz  Glizz:




Lite kallt, men kul med vatten tycker Glizz:


Vilmer:


När vi väl kom hem var det bara att duscha av två riktigt leriga hundar. Vart tog snön vägen???

Julen har varit lugn och skön, tomten kom till oss under natten, för det låg paket framför kakelugnen på julaftonsmorgonen.

Får vi ALDRIG öppna våra paket, matte???


Tack matte, bara mitt paket kvar, säger Bezz:


Mums vad mycket godis det är i mitt paket tycker Guinezz, tack snälla matte o husse:


 Raki undrar vad hon har i sitt paket:


Mumsigt, tycker Glizz:



Hoppas att ni alla har haft en skön jul, det har vi. Julafton var vi hemma här i Sala, bara Lasse, jag och alla djuren; lugnt och skönt.
I går på juldagen var vi hemma hos mina föräldrar i Bålsta. Dit kom även Hannah, Johan, Tilda och Tuva. Och min bror Mats hans fru Elisabeth och deras tre barn; Oskar, Viktor och Nellie. Det är en tradition vi haft i många år. Det innebär att vi alltid har två julaftnar, vilket är kul, framförallt för barnen.

Nu är det bara en arbetsvecka kvar på detta år. Tror att den blir lugn och skön.
Champagnen sparar jag tills dess. Då skall jag fira in det nya året OCH att jag äntligen kunnat gå HELA travbanan runt UTAN kryckor!!!

Gott slut till er alla!

Och som vanligt: Var rädda om varandra!

Hundr-ra kramar

Lena & ♥G♥-na

GOD JUL

Publicerad 2011-12-21 13:11:27 i Allmänt



Hoppas ni alla får en lugn och skön julhelg!

♥ Hund♥-ra julkramar

Lena

       

Ett år = -67 !!!

Publicerad 2011-12-18 14:44:32 i Allmänt

17 december 2010:


17december 2011:


Det skiljer faktiskt 67,1 kg !!! Helt otroligt! Och då är jag inte klar än. Min resa har ju faktiskt bara börjat.

Här kommer en kort resumé på året som gått:

Den 16 dec 2010 var jag på julbord på Tyrol med jobbet. Gud vad jag frossade! Tyrol har nog Stockholms godaste och största julbord. Jag visste att jag på hela fyra veckor framåt inte skulle få äta en bit...
Den 17 dec började min livs viktigaste resa. Den började med att under fyra veckor enbart leva på flytande näringsdrycker; varma och kalla. Första veckan var riktig jävligt! Jag drömde mat och tyckte livet var otroligt trist. MEN efter en vecka gav det med sig och suget försvann.
Visst blev det en tråkig jul och nyår vad mat beträffar men Lasse var jättegullig och tyckte att vi kunde fira jul efter min operation. Så efter julafton då han åt ett lite julbord med skinka, sill och gröt frös vi in det mesta.  Och faktiskt åt jag min julskinkmacka den 29 januari, på min födelsedag, när jag kommit hem från Uppsala.
På de här fyra veckorna gick jag ner 15 kg. Så nu vet ni att det går att gå ner i vikt genom energidryckerna!

↔◊↔

Så kom då dagen för operation. Den 16 januari la jag mig under kniven! Visst var det en kämpig period efter, men jag skulle göra det igen, helt klart!
Helt utan problem har ju inte året varit, men det är bagateller mot vad jag vunnit!
Visst, jag har blivit något laktosintollerant och har problem med magen av och till. Men det är nog bara att lära sig att leva med.

Operationen räddade mitt liv!!!

Och tänk, jag behöver inte längre bara leta kläder på BIB, XLNT och allt vad avdelningarna heter. Jag har gått ner i vikt mest på överkroppen, har ju fortfarande problem med vätska i mina underben. Det gör att det är fortfarande svårt att hitta bra byxor. Men det ger väl sig med tiden, hoppas jag, så att jag kan börja träna ordentligt. Tror att det är det som krävs nu för att jag skall gå ner ännu mer.

Här är klänningen jag köpte (på vanliga damavdelningen) så nu kan jag känna mig lite fin under julen:



Nu är det bara en vecka kvar till jul!
Alla julklappar är inhandlade. I går satt jag flera timmar och slog in alla paket. Det blev fler än vad jag tänkt, men jag tycker det är kul med julklappar! Det behöver inte bli så himla dyrt om man bara tar sig lite extra tid.

Den mesta maten (och julsnapsen) är inhandlad. Bara några småsaker kvar. Och tänk att i år får jag äta både sill, skinka, janssons och en liten prinskorv utan minsta samvetskval. Härligt!

Stressa nu inte inför julen alla vänner, tag dagen som den kommer och glöm inte:
ATT VARA RÄDDA OM VARANDRA!

See you all

Lena som tagit tillbaka livet

Vintern är här!

Publicerad 2011-12-11 12:22:38 i Allmänt

Nu är vintern här för att stanna, tror jag. För i veckan fick vi över 1 dm snö och trots att det spöregnade hela fredagen ligger fortfarande 3-4 cm vit snö kvar. Visst blev det lite isigt efter allt regn, men det är ljusare ute och framförallt är hundarna rena när dom kommer in!



Blev tvungen att jobba hemifrån i torsdags och passade på att gå ut och fota lite, det var helt magiskt -5 grader och strålande sol.



Det är alltid lika kul med en ny valp när första snön kommer. Och Glizz är inget undantag, hon fullkomligt älskar snön. Här kommer några kort på en galen liten Glizz och hennes första snö:












Och sen blev det en massa bus med bästaste flocken:









Finns det nåt charmigare än snönosar?
Guinezz:


Raki:


Bezz:


Glizz:



Nu är första terminen avklarad vad gäller min akupunktörsutbildning. Termin 2 börjar igen i mitten av januari och tills dess skall jag göra två hemskrivningar.
Jag tycker det är så otroligt roligt, spännande och intressant och är så himla glad att jag får chansen att gå denna utbildning.
Kommer skriva lite mer och sätta in några bilder här i bloggen om utbildningen lite längre fram. Bilderna finns i en annan kamera som inte är överlagda till datan än.

I veckan skall jag på julbord ute på Djurgården. Har köpt en stickad klänning som jag tänkte ha på mig. Särskillt roligt är att jag har köpt den på "vanliga" damavdelningen! Första gången på över trettio år som jag inte behöver handla på XLNT-avd eller på BIB-avdelningen. Kändes ganska "grejt" kan jag lova!

Idag är det tredje advent och nu skall Lasse och jag dricka adventsfika och se på skidskytte!




Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Tomte på rymmen

Publicerad 2011-12-03 20:30:38 i Allmänt

Föra helgen var det 1:a advent och det skulle pyntas. Tappade dock lusten lite då jag upptäckte att vår tomte som alltid står inne i entren inte fanns i sin kartong...som i sin tur alltid finns i stora julsakskartongen...
Som sagt tappade jag lusten och såg bara till att utomhusslingorna kom upp. Såg ju iaf snyggt ut för dom som passerar på vägen!!!


Först måste jag bara skriva några rader om en stor förlust: Min allra goaste vän Görels älskade Jippie har vandrat till de evigt gröna ängarna. Stora tårar rullar nedför min kind och mina tankar är hos min goa vän. Jag vet att hon var the one and only:
♥ Jippie ♥




 På lördagen åkte jag in till Stockholm, jag hade bjudit Hannah och Tilda på Globen Horse Show. Då det var första gången för Tilda hade vi valt familjematineén på eftermiddagen. Tyvärr hade vi fått dåliga platser, högt upp på C-läktaren och bara att ta sig dit upp var en pärs. Hjälp vad många trappor, inte lyckat för mitt knä. Men, vi hittade till slut våra platser och sen var det ett par timmar i full njutning.
Det var hundhoppning med ridstjärnorna och deras hundar.
Islandshästkadrilj.
Tornementum - riddarna.
Fyrspannsduell: schetlandsfyrspann mot varmblodsfyrspann.
Horsemenship med en fransos och tolv lösa hästar.
Tyvärr satt vi så högt upp så korten blev bara skit.
Men dagen blev lyckad, vi var alla jättenöjda. Tildas ögon tindrade. Sen hämtade vi Tuva som var hos sin morfar och så åkte vi ner till Gnesta för däckbyte på Lasses bil. Var hemma i Sala kl 00.30.

Har även hunnit med en resa till Falun och akupunktörsutbildningen. Gud så roligt det är!!!
Har bara ett kurstillfälle kvar för denna termin, det går så fort.

I onsdags var jag på medarbetardag. Det var som vanligt jättetrevligt. Otroligt att få ihop det så att alla anställda kan träffas vid ett och samma tillfälle, vi är ju ändå ca 400 anställda på hela Trafikkontoret. Tyvärr var det en väldigt dragig lokal så vi var mångs som frös. Jag blev aldrig riktigt varm vilket resulterade i att jag på torsdagsmorgon vaknade med en dunderhuvudvärk och värk i hela kroppen. Det var bara att inse att det inte var nån större idé att åka till jobbet utan att krypa ner i sängen igen. Fredagen var inte mycket bättre den, men idag lördag känner jag mig riktigt pigg igen.
Så pigg att jag letade uppe i kattvinden efter den förrymda tomten. Och, tänk där var han. Tillsammans med två nissar. Tror att dom varit lite i hatten under sommaren för ena nissens mössa har gått sönder...
Men nu står dom på sin vanliga plats och håller koll på oss här i huset:





Han kollar alltid in vem som kommer:


Inga hundbilder denna gång, men dess fler nästa hoppas jag.
Ok då, en på finaste G-na:
Guinezz och Glizz


På måndag bär det av till Falun igen, sista gången för denna termin. Och sen är det bara full fart mot jul. Kort och tråkig jul år år. Blir lite tight att hinna med allt på tre dagar, men så är det väl för de flesta. Då jag tar semesterdagar när jag åker till Falun har jag ingen större lust att ta ut fler sem.dagar. Får väl se hur jag gör, det är ju skönt att bara vara ledig oxå. Träna lite hund tex.

Nog för denna gång, nu vet ni iaf att jag lever!

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Trevlig 2:a advent

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela