lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Ezzi

Publicerad 2011-10-26 12:21:01 i Allmänt



Denna underbara lilla dam är nu borta.
Det är med tungt hjärta som jag skriver dessa rader. Ezzi var Hannahs första egna hund. Jag var med när hon hämtades hem, en liten gullig trollunge:

Ezzi, dagen vi hämtade henne:


Tänker på Hannah, Johan och flickorna nu när det är tyst och tomt.
Lite tröst är det att hon nu åter är tillsammans med sina älskade kompisar.

Med bästa kompisen Razzia:


Och kärleken Diezel:


Så här vill jag minnas henne: full fart!


eller charmigt otrimmad:



♥♥♥


Nu bär det av till Falun och akupunktörsutbildningen igen, skall bli så kul!
Direkt när jag kommer hem packas bilen full med gubbe och hundar för en kennelträff i Tyresö på lördag. Då skall vi jobba bruks och umgås med Glizz syskon, halvsyskon och deras mattar och hussar. Skall visst bli god middag på kvällen, lammstek passande nog.
På söndag åker vi till Strängnäs för att träffa valparnas pappor.  Där skall vi prova på vallning.

Ser verkligen fram emot dessa dagar.

Ha en skön helg alla vänner. Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na.

Bergamo, Italien-foton

Publicerad 2011-10-19 15:02:17 i Allmänt

Underbart är kort, eller vad man säger.
Nu har jag varit hemma i tre dagar och håller på att samla alla intryck efter resan. Kortfattat kan jag bara säga att jag hade precis så trevligt som jag hoppades. Det blev en toppenresa.
Låter bilderna tala för sig själva! Ja,ja några kommentarer blir det väl.

Italien, here we come:


b&b entro le mura, vårt bed and breakfast:




Enrica, vår värdinna och hennes två hundar:




Hela gänget redo:


för lite mat



och lite att gott att dricka


Nu följer en massa foton över hur det såg ut. Vi bodde i den gamla staden, som ligger högt upp med gator som går upp och ned. Det finns två linbanor: en ner till den nya delen av Bergamo där alla moderna modeaffärer (dyra) finns och en linbana som går ännu högre upp till en liten by med ett slott, två restauranger men inga affärer.

Linbanan:




Vy fr Bergamo upp mot Citta Alta:


Vy ner mot det nyare Bergamo:


Smala gator överallt:






Gott kaffe fixar dom inte, men desto godare capuccino som det blev många av:


Gott om sötsaker fanns det, men inget för mig:







Vacker kyrka/kloster i Bergamo:






En pubkväll för några av oss blev det:




Sista måltiden med gänget:


till denna utsikt:




Ja, en resa från torsdag till söndag går fort när man har trevligt.
Kan konstatera att hit åker jag gärna igen!

Väntar på transfern till flyget:


Väntar på att få gå ombord. Nu vill man bara vara hemma.


Nu är man tillbaka till vardagen igen. Jobb hela veckan och på lördag är det avslutning på valpkursen för mig och Glizz. Hoppas det blir bra väder så jag kan ta lite kort igen.
Hörs igen efter helgen.

Må så gott tills dess.

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na.

Första spåren

Publicerad 2011-10-09 21:29:38 i Allmänt

Idag hade vi valpkurs igen. Vädret var med oss och det blev en toppendag. Vi skulle pröva två olika sätt att lära in spåret.
*Person/motivationspår
* Korvspår
Det blev riktigt kul att se alla hundarna, vissa gick bättre på korvspår och vissa fick mer dragning på motivationsspåret.
Hur gick det då för Glizz?
Jo, så j-a bra. Började med ett korvspår.

Här luktar det gott, gick du här matte?

Nu spårar vi, och här hittar jag korv, mums:


Hon arbetade så lugnt och var riktigt noga, vilket underlättade för mig som måste ha en krycka med mig ute i skogen. Min balans är fortfarande förfärlig.

Sen var det dags för person/motivationsspår. Skulle hon arbeta anorlunda nu?
Vart tog du vägen matte?


Jag hittade dig allt, matte:


Hon jobbade lika lugnt och metodiskt även här. Lite gnäll när jag gick iväg men hon kopplade på näsan direkt när hon släpptes på spåren. Jag stod gömd bakom en stor tall och kunde se henne de sista 15 meterna samt den lilla vinkeln in til tallen. Jäklar vad fint hon jobbade.  Jag är så himla stolt och glad över hennes sätt att lösa dagens övningar. Hon har ju aldrig prövat på spår tidigare.

Efter spåren var det fikastund. Tänk vad gott en kopp kaffe och en macka smakar ute i skogen. Vilket mysigt ställe vi hade att fika på:


Dagen avslutades med en tippspromenad. Den stod jag dock över, mitt knä sa ifrån.
Här delas tippslapparna ut:


Sen blev det lite lek/mys med Glizz favoritkillar.
Cliff BC-kille:


Brasse, Schäfer/Rottweiler:


När jag kom hem ställde jag mig på vågen, gör ju det varje söndag men glömde bort det i morse. Och tänk, det är helt ofattbart....

JAG HAR GÅTT NER ÖVER 60 KG.  (-60,9 för att vara exakt)
Passade även på att mäta mig. Totalt är det nästan 1 m. (94 cm har försvunnit)
Nu har jag köpt mina första nya byxor sen jag började denna resa. Har gått ner två storlekar. Känns lite overkligt att faktiskt inte behöva prova de allra största storlekarna. Det är fortfarande underbenen som ställer till det och byxorna sitter som korvskinn över just underbenen. Men en större storlek och byxorna blir för stora upptill. Men det är smällar man får ta!
Är riktigt stolt och glad just nu och ännu bättre skall det bli!

Nu är det ny arbetsvecka på gång, men en kort sådan! Nu laddas alla batterierna för den efterlängtade Italienresan. På torsdag åker vi, 12 glada tjejer på jobbet, till Bergamo, Italien. Vi kommer vara borta till söndag och vi skall bara njuta av goda italienska viner, gott kaffe och god italiensk mat. Kanske blir det en tur in till Milano eller till Gardasjön.
Vi hörs när jag kommer hem igen.

Må så gott alla vänner, och glöm inte att:

vara rädda om varandra!

Lena och ♥G♥-na.

Fint besök

Publicerad 2011-10-06 21:01:14 i Allmänt

Vi har haft fint besök här i Sala. Glizz uppfödare, min "gamla" kompis har varit här och hälsat på. Med sig hade hon syster Gippa, storasyster Lova och mamma Reva.
Solen sken och det blev ett par härliga timmar.
Bilderna får tala för sig själva:

Mamma Reva


Storasyster Lova:


Syster Gippa:


Gippa och Glizz:


Det var mest full fart på systrarna:








Systrarna lekte väldigt fint tillsammans, dom var väldigt lika till sättet. Till utseendet är Glizz lite tunnare, skilljer nog ett par kg. Dom har samma mörka ögon och samma blick. Man ser verkligen att dom är syskon.
Ser verkligen fram emot sista helgen i oktober då det är kennelträff hos inga-Lill och Olle. Då får vi träffa resten av syskonskaran.
Måste bara avsluta med en bild på Glizz där hon är såå låg. Hon har precis blivit lite "åthutat" av mamma Reva:

En något låg Glizz:


I morgon är det fredag igen och sen kommer en skön helg. Valpkursen är flyttad till söndagen och är ett dubbelpass; hela fyra timmar i skogen. Skall bli kul. Hoppas det blir lite spår och ev lite sakletning. Och en liten bön om att vi slipper regn....

Ha en skön helg alla!

Var rädda om varandra!

Lena och ♥G♥-na

I´m back!

Publicerad 2011-10-02 21:00:21 i Allmänt

Tänk vad beroende man blivit!
Har varit utan data i två veckor då vi bytt bredbandsoperatör. Nu hoppas jag att det kommer att fungera så bra som dom säger att det skall göra....fan tro´t!

Har under tiden försökt hålla mig lite uppdaterad via Facebook, men att uppdatera bloggen genom mobiltelefon, nja det blir lite plottrigt.
Θ
Och naturligtvis händer det en massa under tiden. Får väl försöka göra en liten sammanställning nu då.

Vi tar det tråkiga först.
Våra älskade gamla kattdamer Vinnie och Venessa har fått somna in. De var systrar och blev 18 år. Det var åldern som tog ut sin rätt, de hade blivit senila och hade svårt att behålla maten.
Kommer så väl ihåg när vi fick dem: Hannah skulle få en kattunge och kompisen Ann hade fått kattungar. Hannah såg ut Vinnie, en helgrå liten fröken. Själv blev jag så förtjust i en liten tjej som såg ut som en birma. Men det var ju Hannah som skulle ha katten så det fick bli den lilla grå. Vi gick till zooaffären och handlade allt som skulle behövas.
Efter en vecka ringer Ann och säger att det var så många som ville ha den andra men att hon höll den kvar för hon VISSTE att vi även ville ha henne....och så blev det. Så det var bara att gå ut och handla en uppsättning till. Och vilket härligt liv de fick. Kändes därför rätt att de fick somna in tillsammans.

Vinnie


Venessa


Nu har vi gjort iordningen en plats i trädgården där dom vilar sida vid sida.

♣♥
Ordspråket säger ju att en olycka kommer sällan ensam, och så var det nog denna månad. I tisdags dog vår äldsta höna. När Lasse var nere och gav hönsen sin dagliga ranson av bröd, gurka och lite melon tyckte han att Birgit Nilsson såg lite hängig ut och när han skulle stänga in dom för natten låg hon där död. Vet inte orsaken, spelar heller ingen roll då resten av gänget verkar friska och pigga.
Även Birgit kommer att begravas i den lilla djurkyrkogården.

Birgit Nilsson:


Nog med det tråkiga! Det har varit massor av mysigt, trevligt och glada ting med!!!

Största källan till glädje är ju vår lilla pärla...eller vårt monster...ja i vilket fall som helst så är det naturligtvis lilla Glizz jag menar. Hon har nu passerat 4 månader, vägde på 4-mån dagen 8,7 kg. Hon är allt annat än vacker nu: långa ben, lång svans, något överbyggd bak, ett öra upp och ett nere. Men hon är lika charmig som alltid.


Varje lördag går vi på valpkurs. Det är riktigt kul att "bara" vara elev. Ingen vet att jag är instruktör och så tänker jag låta det förbli, åtminstånne hela kursen. Sen får vi se. Tycker att det är mest just gentemot instruktören Kristina, som är väldigt bra.
Här kommer några kort på Glizz favvisar på kursen:

Cliff Bordercolliepojke


Bella Vit Herdehundflicka


Glizz & matte koppeltränar




Matte, husse & Glizz tränar budföring:




O snart tillbaka till matte:




Snart framme..


 min roliga belöning:

 Åh..bara min...




Har hunnit med både maginfluensa och en riktig jäkla förkylning. Jobbigt och tidskrävande men nu hoppas jag att jag är på bättringsvägen. Måste ju bli frisk då jag åker till Italien om två veckor.

Har även varit en vända upp till Falun igen. Akupunktörsutbildningen är så j-a kul, spännande och superintressant. Den första dagen var det nålträning på oss själva och på varandra varvat med teori. Den andra dagen bestod av föredrag av veterinär hela dagen. Ämnet var grunläggande Anatomi för häst och hund. Så svårt men otroligt intressant. Veterinären som var föredragshållare fick dagen att bara "försvinna". Nästa gång skall vi ut till ett stall och till Falu BK för att studera hästar och hundars rörelsemönster. Längtar redan!

Har säkert missat en massa, men detta får vara nog för denna gång.

Må så gott alla vänner, lämna gärna era tassavtryck!

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena och  ♥G♥-na

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela