lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Man har ju mått bättre!

Publicerad 2012-04-29 21:42:20 i Allmänt

Jag har ju inte bloggat på ett tag och det har sin förklaring.
Sen en tid tillbaka har jag inte mått så bra. Det har varit så många olika faktorer, både privata och på jobbet, som gjort att det helt enkelt blev för mycket. Trodde väl att jag , som vanligt, skulle "fixa" detta men när till slut magen sa ifrån och jag inte längre kunde sova på nätterna, insåg även jag att det inte gick längre!!
Fick en jourtid hos läkare. Det blev ett långt och givande samtal. Han tror att jag är på väg in i en depression....Det är tydligen ganska vanligt att det kommer mellan ett till tre år efter en sån magoperation jag gjort.
Sjukskriven drygt två veckor, ingen medicinering (än),vila, promenader och bara göra saker som är stimulerande för mig.
Ja, det är lättare sagt än gjort! Fortfarande är det en massa "måsten" som bara måste göras, dåliga samvetet som väcks direkt när man inte är "duktig". Sover fortfarande dåligt, vaknar och börjar grubbla över allt möjligt.

Promenader har det iaf blivit, och då mår jag bra.
Full fart:


Hela gänget tar en paus:


Passa dig Raki, nu tar jag dig:


Smygande Bezz:


Vilmer följde som vanligt med:


Efter denna promenad hittade vi ca  5-6 fästingar. Som tur var hade ingen hunnit bita sig fast. Det var bara att åka till apoteket och handla. Dyrt blev det. Över 1.000-lappen, men vad gör man inte för sina älsklingar. Halsband till hundarna och droppar till katten:


En dag gick vi ner till travbanan och kollade när det var full träning, vilket var nyttig träning för Glizz, som låg så fint vid mina fötter och kollade in alla hästarna. Vi sitter bara ca fem meter från banan och där är inget räcke/staket som på en tävlingsbana:



Häromdagen hade vi storfrämmande, Hack Hackspett:



Idag (söndag) har vi fixat i hönshuset. Igår blåste det så otroligt att taket var på väg att blåsa av. Det var bara för Lasse att spika fast plåttaket:


Under tiden Lasse spikade fixade jag inne i hönshuset. Lill-Babs och Cher ligger och ruvar. Lill-Babs flydde ut när det bankades som värst. Såg då att hon bara ruvar på ett ägg.


 Cher låg tryggt kvar. Hur manga ägg hon ruvar på förblir en hemlighet:
Cher:


Jag delade av med kompostgaller så att Cher o Lill-Babs kan flytta ner när/om kycklingarna kommer. Har fixat bananlådor som kommer att ställas in och de befintliga redena kan läggas i.



Den först maj bär det av till Lindesberg- Fornaboda travbana öppnar för sommarsäsongen, och vår Spinning Highway startar. Nu håller vi alla tummar som finns och hoppas på en strålande solig dag. Det är lite extra mysigt att läsa ett travprogram när egna hästen är med.


Lopp 5, häst nr 3: Spinning Highway!
(Lasse påstår att han skall spela en 10:a plats på nr 4...kan det vara pga namnet?)



Avslutade dagen med att betala räkningarna; inte kul!
Plockade fram allt för att fixa deklationen, men tror att jag måste ringa i morgon och kolla med skattemyndigheten om jag har rätt att göra ett avdrag. Skulle innebära en enorm skillnad. Men tror nog chansen är liten, jag menar jag är ju bara en "vanlig" skattebetalare!!!

Hoppas ni alla får en trevlig valborg!

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Härliga dagar.

Publicerad 2012-04-15 21:42:49 i Allmänt

Nu är påsk en slut.
Det blev en skön helg med fint men kallt väder och en massa gjort.
Började helgen med en lång härlig promenad i solen.

Glizz hittade en boll som hon inte gärna delade med sig till Guinezz:







På påskaftonen kom mor och far.  Iom att dom flyttade för några veckor sen blev lite möbler över som då flyttade hit. Dagen kom att bestå av fix och trix inne i gäststugan och samtidigt travades det ved i nya fina staplar.
Efter avslutat dagsverke bjöd jag på lammstek proviencale (?) och potatisgratäng. Till det naturligtvis ett gott rödvin. Efterrätt blev persikotårta.

Snart var påsken slut och det var åter arbetsvecka. För mig var det en kort vecka då jag på torsdagen åkte till Falun för min akupunktörsutbildning.
Torsdagen bestod av teori med nya punkter att lära. Först palperar vi på varandra och därefter med överseende av Mariette, vår lärare, får vi sätta nålar på varandra.

Mariette visar magens meridian på häst:


Här sätts nålar på A:


På kvällen hinner vi med att gå ut och äta och ta en stor kall:


På fredagen har vi praktik hela dagen. Så himla nyttigt och ROLIGT.
Emenens Aaron 9 år (Guinezz farbror)


Hobbe Leonberger 3 år:


Blixten, Golden/Setter 11 år:


Som vanligt så är dessa två dagar månadens höjdpunkt!
Skulle önska att det var lite oftare. Våra lärare Mariette och Sandra är så otroligt duktiga och alla kursare så enormt trevliga. Några av oss skall visst fortsätta att kursa ihop tills vi blir pensionärer....Det blir nog bra med det åxo. Men riktigt kul har vi.

Så hem till vardagen igen. Helg och skapligt väder. I Sthlm har det tydligen varit snö"storm" men här i Sala har vi haft uppehåll och stundtals sol. Och då är det bara att plocka fram krattor och gå ut och jobba i trädgården.
Först åkte allt påskpynt bort och därefter tog vi itu med alla gamla sura eklöv.
Gud så tungt att räfsa men så fint det blir.

Många lövhögar blev det.


Vilmer kollar att vi jobbar:


En slät kopp kaffe smakar underbart när man är utomhus o jobbar:


♥♥
Avslutar detta bloggande med att gratta vår Bezz som i morgon, måndag, fyller 13 år. Hon är så otroligt pigg och fräsch. Lite olydig med ålderns rätt. Enda "skavank" är att hon hör illa. Men ropar man tillräkligt högt så hör hon. Men vad gör väl det.

GRATTIS ÄLSKADE BEZZ PÅ 13-ÅRSDAGEN



♥♥

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

GLAD PÅSK !

Publicerad 2012-04-05 21:58:45 i Allmänt

Nu äntligen är det långledigt, härligt!
Tyvärr verkar inte vädret vilja vara på sin bästa sida, skall visst bli snö och rusk.
Bara att hoppas att prognosen är fel, vill ju vara ute i trädgården och fixa, lägga några spår och träna lydnad. Sitta utomhus i solen och dricka ett gott vin, you name it!
Vi får väl se hur det blir....

I förra bloggen visade jag en bild på ett konstigt föremål som jag hittade i skogen. Nu har vi en lösning; det är tydligen en mårdfälla. Tack Angelica för den upplysningen!

Lovade ju at visa mitt påskpynt utomhus. Håll tillgodo.

Dörrkransen, inte blev den runt men ganska unik.


Detaljer:




Pimpade krukor:


Dessa två krukor köpte jag på återvinningen för 5 kr st. Blev väl fina med violpenseér o minipåskliljor


Lite ris vid entrén:


Jag har blivit BESTULEN...
Idag var nån här och stal min kvast! Hur skall jag nu ta mig till Blåkulla???
Men jag har fotobevis;
Nån som känner igen sig?


Det har varit en kort men turbulent arbetsvecka. Skall bli såå skönt med några dagars vila. Ja, vila och vila...här hemma finns det iofs massor att göra. Rulla tummarna lär det väl inte bli.

En STOR nyhet i lilla loppans liv: Lilla Glizz är på väg att bli stor.
I går, onsdagen den 4 april började hon sitt första löp. Lite "låg" är hon vilket inte är så konstigt. Det är nog lite pirrigt i hela den lilla kroppen just nu.

Slutar dagens blogg med att säga:

STORT GRATTIS GUBBEN MIN

Lasse
 fyller år idag. Hurra, hurra, hurra!
Idag var det fika och paket. Men i morgon blir det kaffe och tårta , precis så som han vill ha det!

GLAD PÅSK
alla goa vänner!

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Påskvecka!

Publicerad 2012-04-01 22:51:52 i Allmänt

Nu i helgen har det varit förberedelser inför den kommande påsken.
Inga större saker, brukar inte fixa för påsken som jag gör inför julen, men lite pynt utomhus blir det allt. Nån gul duk och lite ris kommer väl även in lagom till långfredagen.

Lördagen var så in i norden kall. Ja det var ju nordanvinden som låg på. Vaknade på morgonen och såg att det var två cm nysnö och minus 2 grader. Jaha bara att plocka fram långkalsingar, vantar och mössa igen. Det skulle ju bära iväg på kurs med Glizz igen.

Ligg, ligg kvar:


Och tänk, lilla loppan var lika fokuserad och så duktig denna dag! Partisk, vem? jag?.....

Så blev det söndag och lika kallt idag. Men jag hade varit och inhandlat ett gäng violpenseér och minipåskliljor som jag verkligen ville ha planterade. Hade även bestämt att göra en egen krans till ytterdörren. Så in med G-na i bilen och ut i skogen för att plocka björkris.

Tänkte när jag såg denna hög med avverkade björkar att det även måste finnas björkris i massor i närheten:


Men icke då, inget björkris så långt ögat kunde se, bara en massa granris!

Så det var bara att börja leta. Vi fick en lång och skön promenad ute i skogen jag och mina älskade G-n:




Man blir lite trött av att har skoj i skogen. En skön vilopaus i mossan:


Detta konstiga hittade vi i skogen. "Holken" är fastspikad på tvärslån som även den är spikad mellan två träd. "Nätburen" likaså. Blev inte klok på vad det kan vara.


Efter ett tag hittade jag en omkullblåst björk och Glizz hittade en lerpöl. Undrar vem som var lyckligast???


Sen var det full rulle igen:


Guinezz:


"Lilla ja" mattes finaste tjej:




Glizz:


"Lilla loppan" mattes goaste tjej:


När jag så till slut hade fått tillräkligt med ris, var det "bara" att leta sig tillbaks till bilen. Skönt att ha hundar, dom hittar alltid tillbaka!
Nu började jag känna av min dåliga länd-/korsrygg. Och kryckan, var var den? Jo i bilen! Så typiskt! Men det fick ta den tid det skulle, kom ju fram till slut. Men gissa om jag känner av det nu i kväll. Intalar mig att det är träningsvärk!!! Och då är det ju bra!

Måste bara få berätta om min älskade Guinezz, hon som har tagit till sin livsuppgift att ta hand om sin skröpliga matte, att idag när hon märkte att jag inte längre "höll ihop" så slutar hon leka och springa. Istället går hon sakta (i min takt) och håller sig runt mig hela tiden samtidigt som hon håller koll på mig, mattes lilla skrutta ♥



Äntligen framme:


När jag kom hem var kaffet klart, smakade himelskt!
Sen var det bara på med handskarna, fram med jord och planteringsspade.
Fram med små påskägg, kycklingar och fjädrar.

Hur det blev?
Ja, det får ni se nästa gång!

Ha en skön vecka, det är ju en kort vecka. Sen skall det bli skönt med flera långa lediga dagar.

Glöm inte att vara rädda om varandra!

Lena & ♥G♥-na

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela