lenasnewlife

Denna blogg handlar om mina fyra hundar; bordercollierna Bezz 13 år, Guinezz 6 år, Glizz 1 år och en golden Raki 6 år. Om min viktresa som gett mig ett nytt liv, min familj, mina vänner, min utbildning till ackupunktör för hund och häst och alla trädgårdsprojekt.

Intensiva veckor

Publicerad 2012-09-30 22:40:54 i Allmänt

har det varit sen senaste bloggen!
Efter en intensiv hundhelg blev jag sängliggande en vecka. Ryggen sa upp sig. Den tyckte inte om kombinationen kyla och att vara i stående läge i flera timmar. Borde nästan kunnat förutspå det då jag har så otroligt svag rygg efter att ha stött mig på kryckor i över tio år.
Men efter fem dagar återvände styrkan och jag kunde fungera bland folk igen.
 
Åkte till Gnesta för att träffa mina fina flickor!
Det blev en härlig lördag med modell-lera, mys framför TVn och god middag. På söndagen åkte vi alla till Bålsta för en söndagsmiddag med mor och far. Så mysigt.
Vi passade även på att boka biljetter till årets Horse Show i Globen.
 
Världens finaste tjejer:
 
 
Lördagsmys:
 
Söndagsmorgonmys då jag blev väckt av dessa charmtroll:
 
Snart var helgen över och en ny vecka tog vid.
Måndagen och tisdagen var jag åter till Falun för att gå en "kurs i kursen" Denna handlade om Kinesisk örtmedicin. Så himla intressant. Otroligt vad naturliga örter kan åstadkomma jämfört med de syntetiska framställda preparat som vi betalar dyrt för. Ja, nu är iofs inte örtmedicin speciellt billigt men och andra sidan förekommer inga biverkningar!!!
Tyvärr blev vår lärare sjuk natten till tisdagen så vi kunde inte fullfölja kursen. Men nytt datum för dag 2 är bokat till den 25 oktober.
 
Har börjat behandla en liten dvärgpudel med akupunktur. Han har fått fyra behandlingar och hitills svarat väldigt positivt. Matte är så nöjd. Skall bli spännande att se fortsättningen. Ny behandling på tisdag.
 
 
Denna helg har gått i slitets tecken!
Kanske inte så mycket slit i går, lördag. Då vräkte regnet ner HELA j-a dagen. Trotsade vädret och tog G-na och for till klubben för lite lydnadsträning. Gick väl halvhyfsat. Är inte nöjd med Glizz apportering då hon rullar in apporten långt bak och då inte har ett fast bett.
Avbröt (skyllde på vädret, hm) och tog bägge hundarna på en prommis i skogen. Fick dock vända efter en halvtimme då stigen blev en stor sjö. Kul sa G-na och badade. Mindre kul sa mina skor, så vi vände.
Väl hemma hade gubben tänt i kakelugnen. ♥.
Tänk vad en god kopp kaffe, en múnkring (inhandlad på en snabbrunda på Sala marken på väg hem) och en värmande brasa kan göra för humöret!
 
 
Då lördagen blev lite av lättjans dag blev söndagen dess flitigare!
Efter en skön söndagsfrukost bar det av ner till hösngården. Dags för höstens stora utstädning. Allt skall bytas.
 
Ut med det gamla:
 
 
In med nytt och frächt:
 
Dags för inspektion:
 
 
 
Tror att alla blev nöjda. Det blev ett himla kacklande och sprättande inne i huset när dom hade gått runt och kollat. Ganska härligt att kolla och höra hur de riktigt myser.
 
När vi ändå hade ångan uppe var det lika bra att plocka in alla trädgårdsmöbler för vintern:
 
Måste ta hand om blommorna, men det är svårt när de står i full blom och är så här vackra.
 
 
En ensam ros som envist håller ut:
Några knoppar som kanske kommer till blom om dom får lite sol:
 
Persiljan verkar stortrivas med allt regn:
 
Lilla trädgårdstomten verkar nöjd med allt pyssel inför vintern:
 
 
Nu väntar en kort arbetsvecka för på torsdag bär det av till Falun igen.
Skall bli såå kul!
 
 
Vadå? Inga hundbilder?
Ok här kommer ett par snabba:
 
Glizz ligger plats mellan Raki och Bezz
 
Glizz
 
Guinezz har de allra vackraste ögonen!
 
That´s all folks!
 
Glönm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena & ♥G♥na

Love, Love, Love

Publicerad 2012-09-16 22:47:23 i Allmänt

Det har hänt så mycket sen sist jag bloggade.
Vet inte var jag skall börja, men lite text och mycket bilder får det bli.
 
MH-prov.
Glizz har genomgått sin mentaltest, dvs MH-prov. Vi åkte till Östervåla där Heby BK anordnade ett MH. Vilken bana!!! Jag har ju gått några MHn under årens lopp med alla hundar jag haft, men denna bana slår det mesta. Man kunde gå hela banan med rullator eller rullstol om så behövdes. Trevligt arrangerat, trevlig testledare, trevliga figuranter och trevlig domare. Dessutom ett trevligt väder (trots 0-gradigt kl 07.00). Vad mer kan man begära?
Hade dessutom tur att en syrra till ägaren av hund nr 1 ställde upp och fotade oss när det var vår tur. Tack!
Här kommer lite bilder från Glizz runda:
Kontakt - lek
Förföljande - gripande
Avståndslek
Passitivitet 3 min
Överraskning "dumpen"
Ljudkänslighet "skramlet"
Spökena
Lek - Skott
 
Lilla loppan skötte sig precis så som jag förvantat mig.
Hon är stabil och löser sina uppgifter även om de är skrämmande och ibland behöver hon lite stöd av sin matte. Hon bygger inte på sig några obehagligheter utan går glatt och nyfiket vidare till nästa uppgift.
Hon är fullt skottfast!
Hennes syster Glizzie Queen (Lizzie kallad) gjorde även hon MH samma dag. Dom agerar ganska olika, Lizzie har lite mer skärpa som hon använder medan Glizz inte har nån skärpa alls
 
Vi hade en riktigt skön dag, Susans syster hade skickat med bullar, jag hade med kaffe och systrarna fick busa lite på ängen.
Lite avvaktande i början:
Glizz agerar gärna polis:
Lizzie & Glizz
Efter en skön dag med bra resultat för systrarna G var det bara att packa bilen och fara hem igen. Nu är dom iaf klara för att tävla bruksklsserna lägre och uppåt (ja först ska vi ju klara appellen)
Nu i helgen kom Inga-Lill, Olle och alla hundarna hit. Det blev en trevlig kväll med god mat, gott vin och smarrig paj .
Idag begav vi oss ut för att lägga spår. Ängsspår för Glizz och Gippa och skogsspår för Lova och Reva.
Och bra gick det! För alla!
Olle och Lova:

Inga-Lill och Reva:
Inga-Lill och Gippa:
Och så lilla loppan; Glizz har blivit riktigt duktig, tar apporter och vinklar så fint.
Jag är så supernöjd med hennes utveckling i spåret.
Mitt lilla ♥
♣Och så har jag fått röntgenresultatet på Glizz♣
Höfter A
Armbågar 0
Kan väl inte bli så mycket bättre!!!
 
Nu är det dags för lilla lopplådan som har en ny madrass, en tempur.
Kommer nog sova som en prinsessa, hoppas jag.
 
Ha en skön vecka.
 
Glöm inte att ta hand om varandra!
 
Lena & ♥G♥-na
 

Lyckad kennelträff

Publicerad 2012-09-02 21:15:14 i Allmänt

Vilken härlig helg!
Lördag morgon, klockan ringer 06.30. Upp och ge hundarna mat, se till att hönsen har mat och vatten för två dygn. Därefter in och äta en snabb frukost för att sedan stuva in, allt som packades under fredagskvällen, in i bilen.. Jösses, undrar om vi skall flytta....
 
Det är time för årets kennelträff hos REVALILLS i Tyresö.
Efter en resa på ca två timmar är vi äntligen framme.
 
Brorsan Gaston hade nyss kommit. Tyvärr så suddigt, får va glad att han överhuvudtaget fastnade på bild...

 
Efter lite lek och bus gick vi in och satte på kaffet. Lagom när kaffe och mackor var framdukat kom syster Gosie. Hon och Glizz hade nog nåt gammalt groll som skulle rensas ut först innan dom kunde umgås normalt.
Efter kaffet åkte vi ut till Dyviks ängar där Inga-Lill och Olle har tackorna och tacklammen, av rasen Gutefår:

Först ut var Gosie. Hon är den i kullen som kommit längst i vallningen:



Sen ville inte fåren vara med längre!
Efter tredje rymmningen gav vi upp. Lova jobbade så otroligt bra med att försöka få tillbaka flocken, men till slut blir det bara avdressyr för en ung hund så vi bestämde att försöka på bagglammen istället.
 
Först ur var Gaston. Han har lite svårt att släppa loss och jobba själv. Vill ha stöd och hjälp av matte. Till slut fick Gastons mormor Gränsvallarens Leia hjälpa till lite:

Gaston: Kul killar, vill ni leka eller...

 
Sen var det lilla loppans tur. Jag hade på känn att hon skulle bli väldigt "på" så jag bad om att få sätta på lina direkt. Vilket var tur kan jag konstatera. Bagglammen var väldigt svårflyttade, men lilla Glizz visade grabbarna vem som bestämde. Från att vara för het blev hon riktigt duktig. Så fokuserad och koncentrerad.
Först på tackorna.


Senare hos bagglammen:


Men kan bara konstatera att det var rätt beslut att ha lina på.

Efter ett par timmar i fårhagen i fullkomligt ÖSREGN var det bara att gå hem till husvagnen och byta om till torra kläder. Skönt!
Sen var vi alla bjudna på en super god middag hos Inga-Lill och Olle. Det bjöds på lammgryta (vad annars?) kokt potatis, hemmagjord vinbärsgelé, sallad och ett gott rödvin. Till efterrätt serverades glass och varm jordgubbssås.
Efter att vi dukat av satt vi och pratade ett par timmar med mer vin och Olle bjöd på Macmyra Whiskey. Helt fantastiskt god. Det blev en jättemysig kväll. Tack!
 
Söndagen började med frukost och därefter begav vi oss ut till Midsommarängen för att träna lite rapport med småtjejerna Glizz och Gippa. Det gick riktigt bra. Första skicket vände Glizz och sprang tillbaks till mig, men sen lärde hon sig att det faktiskt är lönt att stanna; det fanns ju torkad lammlever på boplatsen!!!
 
Glizz på B-station

Inga-Lill förbereder för skick:

Här kommer Glizz:

Och Gippa:

Efter rapprten blev det lite sakletning.
Först ut var mamma Reva:

Sen glömde vi kameran, vilket var synd. För tex Raki var så himla duktig.

 
Dock kom kameran fram lagom till att Glizz skulle ut (hm...)



Efter en förmiddag med lyckad träning i skön sensommarsol åkte vi hem tillbaka till inga-Lill och Olle för att packa ur husvagnen och för en god kopp kaffe.
När kaffet var urdrucket, inga-Lill kopierat alla fotona från min kamera och bilen var packad åkte vi ner till Tyresö BK för att kolla DM i spår. Hade ju några goa vänner som deltog.
Britt och Kringla (från Värmdö)
Susan och Porche (har en kullsyster till GLizz)
och några fler gamla bekanta som deltog, men det var Britt och Susan som jag höll mina tummar för. Tyvärr hade båda brutit, men det är ju sånt som händer. Ficka iallafall träffa båda vilket alltid är kul.
Susan hade (G)Lizzie med så vi gick en liten prommis så att Glizz, Gippa och Lizzie fick leka lite. Det gick riktigt bra. Så himla goa töser!!! Och var var kameran??? i bilen...så j-a typiskt.
Den 9:e skall Lizzie och Glizz göra MH. DÅ skall kameran var med!!!
 
Tack Inga-Lill och Olle för en supertrevlig helg !
 
Glöm inte att vara rädda om varandra!
 
Lena & ♥G♥-na
 

Om

Min profilbild

Jag är en tjej som tycker jag är mitt i livet. Har passerat "de femtio" men har inte mått så bra som jag gör nu på över femton år. I januari 2011 genomgick jag en Duodenal switch operation. Det är en aggressivare typ av överviktsoperation. Denna op räddade nog mitt liv! Jag och min sambo Lasse bor på en liten gård, 1,5 mil utanför Sala. Vi flyttade hit 2007. Vi har haft några får, dock inte längre, men förhoppningsvis i framtiden igen. Ett gäng med dvärghöns finns här och vår charmige katt Vilmer. Vi har fyra hundar då vårt stora intresse är just hundar. Jag är instruktör inom Sv Brukshundklubben sen 1982. Tycker dock idag att träningen är roligare än själva tävlandet. Våra hundar är tre bordercollies; Bezz 13 år, Guinezz 6 år och Glizz 1 år samt en jaktgolden Raki 6 år. Går en utbildning i ackupunktur för hund och häst i Falun. Så intressant, så spännande och otroligt roligt. Skall bli spännande att se vart denna nya väg kommer att leda?! Tycker numer om att fixa i trädgården, har ju ork nu. Får en massa ideér som blir till lite olika projekt. Till familjen hör även två utflugna döttrar: min dotter och henne två döttrar samt Lasses dotter och hennes två söner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela